Wat heb ik toch volle bak genoten van mijn verlof. Goed de eerste 4 weken van mijn verlof waren poep. Ik kon amper een rondje lopen vanwege de pijn in mijn bekken en zat als een soort kluizenaar thuis. Maar alle weken daarna waren heerlijk, waardoor die eerste 4 weken (en de 4 ziekteweken daarvoor) snel vergeten zijn. 

Samen genieten

Wat was het fijn om samen met mijn man te kunnen genieten van onze baby de eerste 4 weken. Ik ben zijn werk zo dankbaar dat ze het mogelijk maakten dat hij zijn vakantie kon opnemen zodra onze zoon geboren werd. Het was fijn voor mij, want die eerste 2 weken had ik echt veel hulp nodig. Zeker de eerste dagen was ik veel te zwak en viel de volledige zorg voor onze kleine man op hem neer. Super fijn dat dit mogelijk was. 

 

 

Bovendien had hij zo de mogelijkheid om gelijk te hechten met zijn zoontje. Dat is nu ook wel te zien en vooral te horen ‘s ochtends. Mijn man haalt ons ventje altijd uit bed en dat gaat met heel veel pret, ik hoor onze kleine schat regelmatig schaterlachen.

Alleen met mijn kleine man

De weken daarna heb ik met veel plezier genoten van de tijd alleen met onze baby. Wat is het heerlijk om zo’n klein ventje te zien groeien. Iedere dag leerde hij wat bij en iedere week leek hij wel een klein (en soms groot) mijlpaaltje te halen.

Het was het fijn om de tijd te hebben om uren naar hem te kijken, met hem te wandelen of heerlijk samen in bed te liggen. Ik heb tijdens mijn verlof zo min mogelijk gedaan. Natuurlijk zorgde ik voor een schoon huis, lekker eten en ging ik op visite of ontving ik visite. Toch heb ik vooral heel veel niets gedaan. Ik heb onwijs veel middag (of ochtend) slaapjes gedaan en een hoop netflixseries uit gekeken. 

Dankbaar

Ik ben dankbaar dat onze overheid het zwangerschapsverlof zo goed geregeld heeft voor vrouwen. Uiteraard kan dit veel beter. Ik zou een uitbreiding van het verlof ook absoluut niet vervelend vinden. Belangrijker is uitbreiding van het verlof voor de vader, want 2 dagen in 2018 en 5 dagen in 2019 vind ik persoonlijk nog steeds veel te weinig.
Ik ben mijn werk en vooral onze CAO dankbaar dat ik mijn zomervakantie en herfstvakantie nog eens achter het verlof aangeplakt kreeg waardoor ik pas hoef te gaan werken als mijn mannetje alweer 19 weken is.

 

Gelukkig ga ik straks maar 3 dagen werken. Weer zoiets moois van onze overheid (en extra mooi gemaakt door onze CAO). Ik neem namelijk ouderschapsverlof op 1 dag in de week. Zo heb ik de kans om 4 dagen in de week met ons zoontje op pad te kunnen (of juist helemaal niets te doen).

Einde verlof

Vandaag is mijn laatste week verlof in gegaan. Zoals ik in deze post schreef baal ik er enorm van, dat ik moet gaan werken. Ik wil mijn kleine mannetje helemaal niet achterlaten en eigenlijk wil ik niets van hem missen. Maar daar gaan we deze week nog niet over treuren (dat doen we volgende week wel). Deze week ga ik nog heel veel genieten van alle kleine momenten samen, van het niets hoeven en daarom ook lekker niets doen.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.