zelfgemaakt knisperdoekje

Zelfgemaakt speelgoed voor een baby is zoveel leuker dan speelgoed dat je koopt. Ik kan er echt van genieten als ik mijn baby zie spelen met iets dat ik zelf heb gemaakt. Bovendien is het ook leuk om als klein kraamcadeautje te geven. Ik geef bijna standaard een zelfgemaakt cadeautje bij een kraamcadeau. Gewoon omdat het zoveel persoonlijker is. Dit keer maakte ik zelf een knisperdoekje.

Zelfgemaakt knisperdoekje

Ik gebruikte hiervoor een oud t-shirtje en een lege verpakking billendoekjes. Billendoekjes knisperen heerlijk. Ik geef rusteloze baby’s vaak even het pak billendoekjes zodat ze even bezig zijn terwijl ik de billen afveeg. Maar je kunt het dus ook prima gebruiken om zelf een knisperdoekje van te maken. Het T-shirt gebruikte ik voor de buitenkant. 

  1. Knip een vierkant of rechthoek uit het t-shirt.
  2. Vouw het vierkant dubbel en naai 2 kanten vast. 
  3. Knip de verpakking van de billendoekjes op maat, zodat hij in de stof past. En stop hem erin.
  4. Naai de stof nu helemaal dicht. 
  5. Je zelfgemaakte knisperdoekje is klaar. Je kunt eventueel nog wat labels eraan vast naaien zodat je baby er lekker mee kan friemelen. Maar dat is absoluut geen noodzaak. Ik heb het zelf niet gedaan.

Ander zelfgemaakt speelgoed voor een baby:


Ik was met een kwartiertje er klaar mee. En het geeft zoveel speelplezier aan broertje. Hij is er echt minutenlang zoet mee. Hij probeert het steeds uit elkaar te trekken en in zijn mond te stoppen. Zo schattig om te zien.

Echt een heerlijk project om te doen. Zelfgemaakt speelgoed voor een baby kun je bovendien ook nog eens makkelijk personaliseren. Gebruik bijvoorbeeld de kleur van de babykamer voor het doekje of borduur de naam erop.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.