zeemeerminrijst maken

Om te vieren dat de zeemeermibundel nu te koop is via etsy, hou ik hier en op instagram een zeemeerminnen week. Daarmee krijg je een klein voorproefje van wat je kunt verwachten als je de zee & zeemeerminnenbundel koopt. Vandaag kun je lezen hoe makkelijk het is om zeemeerminrijst te maken.

Het maken van zeemeerminrijst is één van de activiteiten die je op de activiteitenkaarten in de bundel kunt vinden.

zeemeermin rijst kleuren

Benodigdheden zeemeerminrijst:

  • Rijst
  • Blauwe kleurstof
  • Strass steentjes of dr. oetker oceaanmix
  • Azijn
  • Leeg plastic doosje met deksel

Voorbereiding:

Stop ongeveer 250 gram rijst in een doosje. Doe er 5 druppels kleurstof bij en een eetlepel azijn. Schud daarna de rijst goed door elkaar (deksel op de doos). Niet tevreden over de kleur dan kun je nog meer kleurstof bijvoegen. Daarna is het enkel nog de rijst laten drogen en een handje strass steentjes toevoegen. Wil je lief voor de natuur zijn dan kun je beter een handje dr. oetker oceaanmix toevoegen i.p.v. strass steentjes.

Spelen:

Doe de rijst in een grote bak en spelen maar. Met wat kleine bakjes en lepeltjes erbij kan er lekker geschept worden. Eventueel wat zeedieren erin en de rijst is de zee geworden. Een dienblad onder de bak kan ervoor zorgen dat de rijst wat beter op één plek blijft.

Traktatie:

zeemeerminrijst maken

Wil je hier graag een traktatie van maken? Ik deed het als afscheidstraktatie voor de kinderen op het feestje van Meneertje en Zusje toen ze beide 3 waren. Ik vulde een spuitzak met de rijst. Met een touwtje deed ik de zak dicht. Aan het touwtje hing ik een melkpoederschepje, zodat ze ook alvast een schepje hadden. Ik tekende op gekleurd papier het onderste stukje van een zeemeerminnenvin en knipte deze uit. Met dubbelzijdige tape maakte ik deze vast aan de onderkant van de spuitzak. Zo ziet de rijst er ook nog eens super leuk uit om te trakteren. Ik heb hem zelf alvast opgeslagen voor Zusjes traktatie volgend jaar.

In de zeemeerminbundel vind je nog veel meer activiteiten. Zowel sensory als gewoon om te spelen. Je koopt hem via mijn Etsyshop!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.