prentenboeken over de zee & zeemeerminnen

Dag 3 van de zeemeerminweek op mijn blog & insta. En wat is een zeemeerminweek zonder boekentips? Geen zeemeerminweek toch? Daarom deel ik vandaag de leukste prentenboeken over de zee & zeemeerminnen.

In dit artikel maak ik gebruik van affiliatelinks. Wil je hier meer over weten lees dan de disclaimer.

Prentenboeken over de zee & zeemeerminnen

De schoenen van de zeemeermin – Sanne te Loo

bron: Lemniscaat

Dromerig dat is in 1 woord de beschrijving van dit boek. 

Het gaat over Ida, een meisje, dat droomt over een zeemeermin zijn. Als ze op de laatste dag van de vakantie flippers op het strand vindt, weet ze dat ze eigenlijk een zeemeermin is. De kinderen in de buurt begrijpen haar niet helemaal, maar ze laat zich niet ontmoedigen. Ze maakt een prachtige zeemeerminstaart en gaat opzoek naar een speciale plek voor zeemeerminnen. 

De prenten zijn waanzinnig mooi, dromerig mooi. Absolute aanrader.

Het zinderende zeeboek – Yuval Zommer

bron bol.com

Het zinderende zee boek is geen verhaaltje. Het is een boek voor de kleine natuurliefhebber. Er staan allerlei weetjes in over het leven in en rondom de zee. De tekeningen zijn fantastisch. Yuval Zommer behoort tot mijn favoriete illustratoren. 

O o octopus – Elle van Lieshout, Erik van Os & Mies van Hout

bron. Lemniscaat

De tekst van dit prentenboek is ontzettend slim en grappig. Er zitten woordspelingen in, wat het voor jou als volwassenen extra leuk maakt om het voor te lezen. Daarnaast is het ook voor kinderen gewoon heel leuk om naar te luisteren.

Het gaat over een octopus die opeens een vreemdeling vindt in zijn appartement. Wat moet hij daar nou mee? Hij zwemt de zee door om advies te vragen aan de andere vissen, maar krijgt steeds ander advies. 

Magische Zeewezens – Giuseppe D’Anna

Bron. bol.com

Magische Zeewezens is eigenlijk helemaal geen boek voor peuters of kleuters. Het is een soort naslagboek waar je uitleg vindt over de herkomst van allerlei zeewezens. Maar de plaatjes van deze zeewezens zijn fantastisch. 

Geen boek dat ik zou kopen voor mijn peuter of kleuter, maar leuk om eens te lenen in de bibliotheek. 

Umi de zeemeermin telt tot tien – Suzanne Diederen. 

bron. bol.com

Een telboekje op rijm. En boekjes op rijm zijn heerlijk. Ze lezen fijn voor en zijn ook nog eens heel goed voor de woordenschat. Gewoon een schattig boekje over Umi de zeemeermin. 

Umi de zeemeermin maakt met haar mama een tochtje in de zee. Ze ziet heel veel wonderlijks: zeepaardjes, schelpen, kwalletjes… Ze vindt het allemaal zo mooi dat ze niet goed oplet en haar mama kwijt raakt. Waar is haar mama nu? 

Julian is een Zeemeermin – Jessica Love

julian is een zeemeermin

Julian ziet drie zeemeerminnen wanneer hij samen met zijn oma in de metro zit. En vanaf dat moment wilt hij ook graag een zeemeermin zijn. De prenten zijn heerlijk zomers en geven een dromerige vibe. Er staat weinig tekst in dus je moet als verteller wel wat moeite doen om het leuk voor te lezen. Het is een heerlijk boek waarin centraal staat dat je vooral moet zien wie je bent. Een langere recensie kun je hier lezen.

Heb je nog niet genoeg van zeemeerminnen? Neem dan vooral een kijkje in de zeemeerminbundel. Hierin vind je 20 activiteiten en een heleboel printables die helpen bij het spelen.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.