Ik heb een zeemeerminbundel vol activiteiten voor peuters en kleuters gemaakt samen met mijn peuters.  Samen hebben we de activiteiten verzonnen en getest. Ook kozen we samen de plaatjes uit voor in de bundel. Echt een project wat we samen deden. Goed, ik deed natuurlijk het meeste, maar het voelt toch echt als iets van ons. Het zijn echt leuke zeemeermin activiteiten geworden in een heel mooi jasje.

 Alle activiteiten bedacht ik zelf, maar met behulp van canva kwam deze bundel tot stand. Canva gebruikte ik voor de illustraties en de layout. Mijn brein bedacht de activiteiten. Ik wil hier transparant over zijn, zodat je niet opeens denkt dat ik een tekentalent heb, wat ik eerder geheim hield. Als dat talent er is, is het ook nog geheim voor mij 😉

En zoals jullie van mij gewend zijn, zijn het activiteiten die je geen uren aan voorbereiding kosten. Je hebt er niet duizend en nog wat materialen voor nodig. Kortom activiteiten die weinig voorbereiding, materialen of geld kosten. 


Wat is de ZEEmeerminbundel?

In de bundel staan de ZEE en zeemeerminnen centraal. Je vindt er dus allerlei zee & zeemeermin activiteiten. Ik heb me vooral echt gefocust op zeemeerminnen, omdat ze magisch zijn. En magie spreekt peuters nog net een beetje extra aan. De bundel is echt een uitnodiging tot spelen. Binnen spelen, buiten spelen, alleen en samen.

De bundel bestaat uit 30 pagina’s die je kunt printen. Daarin zit het volgende:

  • 5 pagina’s met activiteitenkaarten (20 kaarten in totaal).
  • 9 pagina’s voor het spelen met loose parts of klei.
  • 5 pagina’s met loose parts die je kunt uitknippen.
  • 8 pagina’s die je nodig hebt om een aantal activiteiten te doen.
  • 3 pagina’s met kleurplaten. 

Je krijgt 20 activiteit ideeën die passen bij de leeftijd 2 tot 6 jaar ongeveer. Leuk voor peuters maar ook voor kleuters. De activiteiten staan uitgelegd op de activiteitkaarten, soms heb je er een andere printable voor nodig dan staat dit duidelijk aangegeven. 

Je koopt de ZEEmeerminnenbundel via mijn Etsyshop! Ik hou tot 21 augustus 2022 een vakantiesale, waardoor je 20% korting krijgt. Neem nu een kijkje!


Meneertje en Zusje mochten alle activiteiten testen. En dat vonden ze geweldig. Ook hielpen ze me met het uitzoeken van de plaatjes. Zo wilde meneertje heel graag veel vissen plaatjes als printbaar loose parts. Zusje wilde perse kleurplaten erbij. Ze is en blijft een kleine kunstenaar met heel veel liefde voor haar kleurpotloden. Alle activiteiten zijn getest. Ze vonden ze allemaal leuk genoeg voor de bundel. Ja er waren er ook die niet leuk genoeg waren. Zoals het maken van een schelpenketting (dat was veel te lastig). En zo werd het een volledige bundel met echt leuke zeemeermin activiteiten voor peuters en kleuters.

Om de ZEEmeerminbundel een beetje in het zonnetje te zetten, houd ik hier op mijn blog en op instagram een ZEEmeerminnenweek. Iedere dag zal ik iets delen uit de bundel of iets anders waarin ZEEmeerminnen centraal staan. Alles zodat je met behulp van de bundel een hele ZEEmeerminnendag kunt maken.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.