Boeken 6 maanden

Zusje is een letterlijke boeken verslindster, een boek op deze lijst eet ze zo’n beetje helemaal op. Vrijwel alle boeken die we lezen met 6 maanden zijn geen “normale” voorleesboeken. Zo zit er een muziekboek bij en een boekje voor aan de buggy.  Er wordt ook zeker gewoon voorgelezen maar dat gebeurd vaak met haar broer samen.


Doornroosje – Jessica Courntey Tickle

Dit boek is werkelijk prachtig. Eigenlijk wil ik alle boeken van Jessica Courtney Tickle kopen, zij maakt echt zulke mooie tekeningen. Iedere bladzijden is sprookjesachtig mooi. Doornroosje is een muziekboek, waarbij je op de bladzijden moet drukken en je muziek hoort. Bij doornroosje hoort de muziek van Tsjaikovski’s. 

Zusje kreeg dit boek voor kerst en eigenlijk is het een hit bij zowel haar als bij meneertje. Ze vinden het beide geweldig. En stiekem vind ik het nog het mooist.

Kleine vis ziet alle kleuren – Lucy Cousins

Samen met zusje kijken we naar alle kleuren die de vissen en het koraal hebben in dit boekje. Een leuk boekje om samen door te bladeren. Zusje vindt het heel mooi, omdat er soms wat dingen extra glimmen en die probeert ze dan ook te pakken. 

Badboekje – Onbekend

badboekje

Dit badboekje kreeg zusje van het kinderdagverblijf voor Sinterklaas. Het is een simpel badboekje met verschillende dieren erop. Geen idee waarvan het orgineel is. Zij vindt dit boekje geweldig. Ze slaat de bladzijden om, knabbelt aan de bladzijden en brabbelt tegen de dieren. Zodra ze dit boekje ziet, krijgt ze hele grote ogen en een prachtige lach. 

Er wordt dan wel niet echt uit gelezen maar er wordt goed geoefend hoe je een bladzijden moet omslaan.

Ik kon het exacte boekje niet vinden op internet, daarom heb ik een link naar een vergelijkbaar boekje gezet.

Paddington buggy book – Micheal bond

Een klein boekje voor aan de buggy. Iedere bladzijden bevat maar een paar zinnen en een mooi plaatje van beertje paddington. Het is een vrolijk verhaaltje op rijm over wat paddington allemaal voor lekkers eet. Het is een Engels boekje maar dat maakt niets uit. Zusje vindt het al leuk als je tegen haar praat, al zou ik het woordenboek voorlezen. 

Baby Tijger vingerpopboekje

Je kunt je vinger in dit boekje stoppen om .met de tijger te spelen. Dat is dus ook wat ik doe als ik dit boekje pak. Met de tijger kietel ik zusje dan en dat vindt ze hilarisch. Overigens is dit boekje ook bij meneertje favoriet. 

Het verhaaltje is simpel de tijger doet vanalles op een dag zoals springen, vissen en duiken. Bewegingen die je kunt maken met het vingerpopje. 

Ook dit boekje kon ik niet vinden op bol.com, maar wel een vergelijkbaar boekje.


Dit waren de boeken die we lezen met onze 6 maanden oude baby. Of eigenlijk is lezen niet helemaal het goede woord, want het zijn bijna allemaal boekjes maar dan net even wat anders. 

Lees ook wat: we lezen met onze 18 maanden oude dreumes. 

Veel leesplezier!

Dit artikel bevat affiliatelinks naar bol.com.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.