Welke boeken lezen we met 4 maanden

Nadat ik deelde welke boeken we nu met meneertje lezen, leek het me leuk om er een serie van te maken. Vandaag deel ik welke boeken we met 4 maanden lezen. Want ook met 4 maanden wordt er gelezen. Ons kleine meisje is namelijk een echte boekenwurm.

Naast de boeken in dit lijstje wordt er ook standaard voorgelezen uit Jip en Janneke. 


Welke boeken leest zusje met 4 maanden?

Rupsje Nooitgenoeg voelboek – Eric Carle

Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe blij ik ben met dit boek. Gekregen van een collega voor de geboorte van meneertje. Hij pakt het ook nog regelmatig en heeft het inmiddels letterlijk kapot gevoeld. Niet zo gek, want het is heel veel gebruikt. 

Ons kleine meisje vind het boek ook prachtig en tijdens haar tummytime ligt ze regelmatig aan de verschillende structuren in het boek te voelen.

Op het lijstje voor cadeaus voor de feestdagen staat dan ook een voelboek voor haarzelf, zodat ze die zelf kapot kan voelen.

Slaap lekker, kikker – Max Veldhuijs

Dit is een heerlijk zacht boekje, met een kort verhaaltje. Een verhaaltje waarin je het slaapritueel van kikker en beertje voorbij ziet komen. Zusje doet het boekje heerlijk knuffelen. Dit boekje zat in het boekkoffertje van de bibliotheek. Dat koffertje krijg je wanneer je, je kindje inschrijft bij de bibliotheek. Een aanrader om te doen.

Baby ziet…. Kijkboek met spiegeltje

Misschien wel zusjes haar lievelingsboek. Ze kan namelijk minutenlang kijken naar de plaatjes in het boek. Ze verbaasde me door terwijl ze net 4 maanden was zelf te gaan bladeren in dit boek.
Dit boek is speciaal gemaakt voor baby’s tussen de 0 en de 6 maanden. Er staan hoog contrasterende plaatjes in en dat stimuleert de visuele ontwikkeling. Je kunt ook zelf hoog contrasterende kaarten maken, waar je baby naar kan kijken. In dit artikel leg ik hier meer over uit.


Lezen we maar 3 boekjes? Op dit moment wel, omdat we ook vaak samen lezen met haar grote broer. Zijn boeken die we met 16 maanden lezen komen dus ook regelmatig voorbij.

Hoe oud waren jullie kindjes toen je boeken introduceerden? Ik lees het antwoord graag in de reacties.

Dit artikel bevat affiliatelinks naar bol.com

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.