boeken 18 maanden

Het is inmiddels al een paar jaar geleden dat ik een volwassenen boek (zonder het onderwerp kinderen) heb gelezen. Er worden door mij wel een hele hoop kinderboeken gelezen door mij. Ik geef toe dat ik ze, zelfs voor mijn plezier lees. Zo las ik laatst Lampje  geschreven door Annette Schaap. Wat een prachtig verhaal was dat, veruit het mooiste boek dat ik in tijden gelezen had. Helaas is meneertje daar nog wat te jong voor. De boeken de we wel lezen met onze 18 maanden oude dreumes heb ik op een rijtje gezet.


Nijntje aanwijsboek – Dick Bruna

Dit is geen voorleesboek, maar een boek met een hele hoop plaatjes. Ik huurde het boek bij de bieb en samen met meneertje wijzen we allerlei verschillende dingen aan. We zijn bezig om hem meer woordjes te leren, dat vind hij ook enorm leuk. Super trots is hij als hij een nieuw woord heeft geleerd. We wijzen alleen maar dingen aan die hij al kent, zoals appel en varken.
Nu is meneertje gek op nijntje dus is dit boek alleen daarom al leuk.

Nijntje danst – Dick Bruna

Zoals ik al schreef, is meneertje gek op nijntje. Hij zegt heel schattig nijne als hij nijntje ziet. Het speelgoedboek van bol.com was ook favoriet door de pagina van nijntje die erin stond. Deze heeft daarom wekenlang in onze boekenmand gestaan. No shame here!

Nijntje danst gaat over nijntje die een dansje leert van de juffrouw. Vervolgens gaat nijntje het dansje doen met iedereen die ze kent. Gewoon een leuk kort verhaaltje.

Lente, zomer, herfst, winter – Britta Teckentrup

Dit is een prachtig mooi prentenboek over de seizoenen. Je ziet een boom door de vier seizoenen heen veranderen. In de boom leven er allerlei diertjes en deze zie je ook langzaam verschijnen. Wat leuk is, is dat er gaatjes in de bladzijden zitten zodat je de diertjes blijft zien in door de seizoenen heen tot ze weer verdwijnen omdat het te koud is. 

Wij leende het boek van de bibliotheek en dit is zo’n boek die we zeker nog eens tevoorschijn halen, wanneer ik meneertje wil gaan leren over de verschillende seizoenen. Zover zijn we voorlopig nog niet.

Heb jij misschien olifant gezien – David Barrow

Over prachtige prentenboeken gesproken, dit boek van David Barrow is echt heel leuk. Het verhaal is simpel een kind gaat verstoppertje spelen met een olifant. De olifant verstopt zich achter allerlei dingen maar het kind kan hem maar niet vinden. 

Ik vraag steeds aan meneertje of hij de olifant kan vinden en vaak lukt dat, maar soms ook niet. Het is absoluut geen zoekboek, want voor ons volwassenen maar ook oudere kinderen is het overduidelijk waar de olifant zichzelf verstopt heeft. Dat is ook het leuke van dit boek. De olifant verstopt zich zoals kleine kinderen zich verstoppen. Als je hoofd niet te zien is, ben je zelf niet te zien.

Ik vind je lief, papa – Jillian Harker & Kristina Stephenson

Kleine beer moet nog veel leren, gelukkig is papa beer daar om hem te helpen. Samen gaan ze allerlei volwassen activiteiten doen. Papa beer is heel trots op kleine beer en kleine beer vindt papa beer heel lief. Dat is in kort het verhaal.

Het is een leuk prentenboek. Meneertje luistert nog niet echt naar het verhaal maar geniet van de plaatjes. Ook wijst hij steeds trots een beer aan. 

Dit zijn de boeken de we de afgelopen weken lazen met onze 18 maanden oude dreumes. Daarnaast lazen we ook een aantal kerstboeken die ik al eerder opschreef. Ik deel de boeken hier zodat je een idee op kunt doen, welke boeken je kunt lenen of misschien wel cadeau wilt geven aan een dreumes. 

Veel leesplezier!

Dit artikel bevat een affiliatelink naar bol.com.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.