Waterspelltje voor baby's tot peuters

De komende dagen wordt het weer mooi weer en niets is lekkerder om je kindjes dan met water te laten spelen. De speeltip die ik vandaag heet Eendje Badje, omdat dit het zinnetje is wat mijn zoontje het vaakst zet. Hij zingt er zelfs liedjes over.
De speeltip is verdeeld in drie versies. Het is een waterspelletje voor baby’s tot peuters van makkelijk tot moeilijk. De essentie van de activiteiten zijn ongeveer hetzelfde, je gaat eendjes scheppen of simpelweg dingen uit het water halen.

Waterspelletje voor baby’s tot peuters: Eendje badje

Benodigdheden:

  • Tupperware bak met deksel
  • Badeendjes
  • Water
  • Bloemen (voor de dreumes versie)
  • Schuimspaan

Baby versie

Voor Zusje pakte ik een lage tupperwarebak (ovenplaat zou ook kunnen) en vulde deze met een klein laagje water. Vervolgens de eendjes erin en ik zette Zusje ervoor. Zusje ging gelijk spetteren en de eendjes in haar mond stoppen. Haar broer werd ook enthousiast en kwam gelijk meedoen. Blijkbaar is dit voor een dreumes dus ook prima vermaak.


Lees ook:


Dreumes versie 

In deze versie worden er niet echt eendjes geschept, maar toch is het idee ongeveer hetzelfde. 

Ik pakte voor Meneertje een grotere tupperware bak waar ik flink wat water in deed. Ik plukte de paardenbloemen uit onze tuin en een tulp die bijna uitgebloeid was, moest er ook aan geloven. De blaadjes van de tulp deden we samen eraf halen en gingen samen met de paardenbloemen in de bak met water. Ik had een schuimspaan gepakt en liet Meneertje zo de bloemetjes eruit halen. 

Dit was een groot succes, steeds weer ging hij terug om de bloemetjes eruit te scheppen en hij stopte ze ook weer terug als hij klaar was met scheppen. 

Peuter versie

Ik deed in de bak met water de eendjes die ik eerder in de baby versie had gebruikt. Het was de bedoeling dat Meneertje de eendjes met de schuimspaan eruit zou scheppen. Helaas bleek dat nog te moeilijk en heb ik de activiteit snel veranderd naar de dreumes versie. Vandaar dus ook geen foto’s. Het kan overigens goed zo zijn, dat jouw dreumes deze activiteit prima kan. Daar is geen goed of fout in. 


Met water spelen vinden kinderen eigenlijk altijd leuk. Dit is een fijne manier zonder dat je gelijk een heel zwembad moet vullen. Bovendien is het soms te koud om gelijk helemaal in het zwembad te gaan en dan is dit dus een goed alternatief.  Eigenlijk is een bak met water neerzetten vaak al genoeg. Het eendjes scheppen geeft enkel wat afwisseling. En aangezien Meneertje in een eendjesfase zit sprak hem het extra aan. 

Op mijn Instagramaccount heb ik ook de filmpjes van de kinderen gedeeld, waarin ze lekker aan het spelen zijn. Volg je me daar ook al?

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.