wat ik mijn kinderen voor Sinterklaas & Kerstmis geef

In deze periode van het jaar kijk ik onwijs graag naar ‘What i got my kids for christmas’ vlogs op youtube. Soms zit ik echt met open mond van verbazing te kijken hoeveel cadeaus kinderen krijgen en soms vind ik mezelf nogal veel geld uitgeven aan cadeaus. Ik vind het altijd fijn om op die manier inspiratie op te doen en stiekem ben ik toch ook altijd benieuwd wat anderen uitgeven aan cadeaus. Het leek me dus leuk om hier te delen wat ik mijn kinderen voor Sinterklaas & Kerstmis geef. 

Mijn oudste (Meneertje) is in December 3,5 jaar en Zusje 2,5 jaar. Het merendeel van de cadeaus kocht ik tweedehands, zodat kon ik mooi binnen mijn budget blijven. De linkjes in dit artikel zijn wel naar nieuwe producten, zodat je ze zelf eventueel kunt kopen. Maar tweedehands kun je ze vaak ook vinden. En over de linkjes gesproken, ik maak gebruik van affiliatelinks. Dat wilt zeggen dat ik een klein percentage krijg wanneer je een aankoop doet via een van mijn links. Het kost je niets extra’s, maar is voor mij heel waardevol. 

En nog even over het budget gesproken. Wij vieren niet echt Sinterklaas maar wel kerst. Omdat meneertje op een leeftijd komt waarop hij wel door krijgt wat Sinterklaas is, hebben we ervoor gekozen om wel iets te geven met Sinterklaas. In dit geval een adventskalender. Hiervoor had ik een budget gereserveerd voor ieder 25 euro, 50 euro in totaal.


Voor kerstmis was het budget iets groter. Omdat Meneertje een fiets en een elektrische tandenborstel krijgt ben ik voor hem voor een budget van 75 euro gegaan. Voor Zusje vond ik 50 euro prima. Zij krijgt volgend jaar een elektrische tandenborstel en een fiets dus haar budget is dat jaar wat groter. In totaal een budget van 175 euro. Dit is een behoorlijk budget en daar ben ik me van bewust, maar dit is het budget wat wij dit jaar prima vonden. Of het gelukt is om me aan dit budget te houden lees je onderaan dit blog. Laten we snel gaan kijken wat ik mijn kinderen voor Sinterklaas en Kerstmis geef. 


Cadeaus voor Meneertje

Adventskalender

diy sensory adventskalender

Ik maakte zelf een sensory adventskalender voor beide kinderen. Daarvoor gebruikte ik voornamelijk dingen die ik al in huis had. Maar ik kocht ook een paar nieuwe dingen.

 • Helpende handjes 10,95 euro
 • Let’s roll tuinbeestjes 18,95 euro
 • Belletjes (action) 1,95 euro
 • Balletjes (action) 0,85 euro
 • Playmais 2x (wibra) 2,98 euro
 • Magnetische knikkers 4,95 euro
 • Magneet staaf 2,95 euro
 • Magneet staaf + chips 5,95 euro
 • Kerstbomen (action) 1,95 euro
 • wiebeloogjes (action) 0,49 euro
  Totaal 51,97 euro

Per adventskalender was ik dus 25,99 euro kwijt. 

Wil je lezen wat ik nog meer in deze adventskalender heb gestopt? Lees dan vooral mijn blog hierover. Daar kun je ook alle linkjes vinden naar de producten of vergelijkbare producten.

Fiets

Meneertje krijgt een fiets cadeau. Eentje met zijwieltjes. Nieuw kost een fiets al snel tussen de 100 en de 200 euro. Dat vond ik zelf echt iets te gek. Ik ging opzoek naar een mooi tweedehands fietsje in de buurt. Ik vond er eentje van lief! Nieuwprijs was 135 euro maar ik kocht hem voor 25 euro. Mooie deal vond ik. Ik moet hem nog even smeren, de zijwieltjes afstellen en hem poetsen, maar dan is hij weer zo goed als nieuw. Ik ben zo benieuwd wat hij ervan vindt. 

Omdat hij niet meer nieuw te koop is heb ik een vergelijkbaar alternatief gelinkt. 

Elektrische tandenborstel

In de hoop dat hij zelf goed leert tandenpoetsen wilde we hem een elektrische tandenborstel geven. Ik had veel goede reviews gelezen over deze van Philips en dus zijn we daarvoor gegaan. Kosten 34,99 euro.

Kolonisten van Katan voor kinderen

Dit is een kringloopvondst dat al maanden in de kast ligt. Toen we Meneertjes verlanglijstje maakten had hij carcassonne junior op zijn lijstje gezet. Hoewel carcassonne echt wel een ander spel is als kolonisten denk ik dat het hem niet zoveel uitmaakt. En hij blij gaat zijn met de kolonisten. 

Ik kocht hem voor 3 euro. Ik zag dat hij online niet meer verkrijgbaar was, dus heb als alternatief carcassonne junior gelinkt.


Cadeaus voor Zusje

Dessineo 

Via marktplaats vond ik een mooie dessineo voor 10 euro. Dessineo is een soort lichttafel waarmee je kunt leren tekenen. Hoewel dit nog een paar stapjes te ver is voor Zusje, denk ik dat ze het heel leuk vindt om erop te tekenen. Bovendien wil ik hem gaan gebruiken als lichttafel voor sensory play. 

Tekenpakketje

Ik kocht wat kleurtjes en kleurboeken bij de action. En maakte er een mooie pakketje voor Zusje van. Ze is dol op kleuren en dat doet ze echt dagelijks. Dus hier gaat ze echt wel blij mee zijn. Ik was voor het pakktje ongeveer 5 euro kwijt. 

Sterrenprojector

Deze kocht ik nieuw omdat hij simpelweg nieuw goedkoper was dan tweedehands. Ik denk dat ze dit fantastisch gaat vinden. De projector zorgt voor een prachtige sterrenhemel in de slaapkamer. Leuk om even te ontprikkelen voor het slapen of gewoon wanneer er rustmomentjes nodig zijn. 

Ik betaalde er 26,59 voor. 


Gezamenlijke cadeaus

2 cadeaus zijn gezamenlijke cadeaus. Dit omdat ik weet dat ze hier allebei mee gaan spelen. 

Coblo blocks knikkerbaan

Wij zijn hier thuis dol op magnetische tegels. Er wordt echt ruzie om gemaakt. En heel eerlijk denk ik niet dat je teveel tegels kunt doen. Ik zag deze knikkerbaan en dacht gelijk, dat is helemaal top. Zo is er weer een nieuwe speelmogelijkheid met de tegels. 

Ik kocht hem met kortingscode voor 45 euro.

Bouwplaten voor de regenboog

Deze naam ik voor 10 euro over van iemand op instagram. Het zijn niet de echte van grimms, maar ze passen wel precies bij de regenboog. We bouwen er best wel vaak mee dus leek het me een mooie aanvulling. 


En nu de grote vraag bleef ik binnen ons budget. Het budget was 175 euro. En ik was in totaal 211,55 kwijt. 

Ik moest wel even slikken toen ik dat zag. Het is ruim 35 euro meer dan ik had gewild. Het is me dus niet gelukt om me aan het budget te houden. Ik dacht vooraf nog dat ik eronder zou zitten en wilde voor allebei nog een mooi prentenboek kopen. Maar dat zit er dus niet in. Ik ben echt wel flink over mijn budget gegaan! Dit komt voornamelijk doordat ik een aanbieding zag van de coblo blocks en deze echt wilde kopen. Dit werd een extra cadeau dus, wat niet perse nodig was. Anders had ik er mooi onder gebleven. 

Ik heb in november ook voor 60 euro aan speelgoed verkocht via marktplaats. Hierdoor vind ik het zelf niet zo heel erg dat ik over het budget heen ben gegaan. Heft elkaar weer op of nouja dat maak ik mezelf wijs. Misschien toch nog een prentenboek kopen 😉

Vond je het leuk om te lezen wat ik mijn kinderen voor Sinterklaas & Kerstmis geef? Ik ben zelf heel nieuwsgierig wat jij je kinderen geeft en misschien nog wel het meest nieuwsgierig of jij je aan je budget hebt kunnen houden. Laat het me weten in de comments.

pin wat ik mijn kinderen voor Sinterklaas & Kerstmis geef

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.