veilig verven met je baby

Alweer een sensopatische (blijft een lastig woord) activiteit. Dit keer probeerde ik een artistieke activiteit uit namelijk verven met je baby. Een mooie activiteit om de zintuigen zien en voelen te prikkelen.

Het is echt genieten om te zien hoe je baby speelt, ontdekt en tegelijk een mooi kunstwerk maakt. Mijn 10 maanden oude baby maakte een klein kunstwerkje. Dat deden we met gewone acrylverf en zonder troep. Mega simpel en succesvol!


Veilig verven met je baby

Benodigdheden:

  • Acrylverf
  • Vershoudfolie
  • Stevig tijdschrift (of stuk karton)
  • Papier waarop je gaat verven

Ik legde een gekleurd papier klaar en pakte wat acrylverf. Toen zorgde ik ervoor dat er een oud tijdschrift onder het papier lag voor de stevigheid en verspreidde wat toefjes verf over het papier.
Vervolgens wikkelde ik het papier en het tijdschrift in vershoudfolie. Het vershoudfolie zorgt ervoor dat het verven veilig is. Je baby kan zo geen verf eten aangezien hij het niet aanraakt en dat is wel zo fijn. Als bonus blijft je kindje en de omgeving ook nog eens schoon.

Meneertje zette ik in zijn stoel en ik legde het papier met het tijdschrift eronder voor hem neer. Eenmaal klaar haalde ik het vershoudfolie ervan af terwijl de verf nog nat was en liet het kunstwerkje daarna drogen. Easy peasy!

verven met je baby
verven met je baby


Meneertje vond het heel erg leuk om met zijn vingers het verf te verspreiden. Ik vond het fantastisch om te zien hoe hij genoot van de kleuren te verspreiden en te vermengen. De tweede keer dat ik ging verven met mijn baby was voor vaderdag. Toen heb ik er meer (verschillende kleuren) verf op gedaan, waardoor het verspreiden nog makkelijker ging. En het verven werd er nog leuker door.

Veel verfplezier!

Update: Dit artikel is herzien op 10 maart 2020. Het originele artikel kwam op 15 mei 2019 online.

verven met je baby

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.