valentijnsdag placemat

Meneertje kwam tijdens de feestdagen in december thuis met een zelfgemaakte placemat. Hij was hier zo trots op en liet deze aan werkelijk iedereen zien. Dat bracht me op het idee om zelf ook een placemat te maken, maar dan zonder lamineren.
Omdat het morgen valentijnsdag is, leek het me wel leuk om hem in dat thema te maken. Een mooie placemat voor valentijnsdag.


Valentijnsdag placemat

Wat heb je nodig:

Zelfklevend kaftpapier

gekleurd vel papier A4 gescheurde stukjes papier/glitters/stickers/hartjes en een schaar.

Ik koos hier voor een vel dat kleiner was dan A4, zodat de placemat op zijn tray zou passen.

Voorbereiding:

Vouw het papier doormidden en knip er een hart uit. Zorg dat je niet door de rand van het papier knipt.

Knip 2 stukken zelfklevend kaftpapier dat net iets groter is dan een A4, ongeveer een halve cm groter aan alle zijden is genoeg. Plak nu het papier met het hart eruit op een stuk zelfklevend kaftpapier.

Nu komt het leuke gedeelte. Laat je dreumes het hart zelf helemaal versieren met de stukjes papier of glitters. Doordat het zelfklevend kaftpapier plakt valt de troep die je daarna over hebt wel mee, alles blijft er toch aan plakken. Overigens is dat ook weer leuk om samen op te ruimen met behulp van een kledingroller.

Opruimen met de kledingroller

Zodra je kindje klaar is met plakken, kun je zelf het andere stuk zelfklevend kaftpapier eroverheen plakken zodat alles is geseald. 

valentijnsdag knutsel placemat

Je valentijnsplacemat is klaar. Je kunt deze ook heel leuk voor moederdag maken, tenminste ik zou het geweldig vinden om hem te krijgen. Ik hint even ongegeneerd richting mijn man, nu nog hopen dat hij dit leest.

Veel knutselplezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.