Vaderdag met een baby

Een vaderdag met een baby is anders dan met een ouder kindje. Je wilt een leuk zelf geknutseld cadeautje maken, maar een baby is eigenlijk nog een beetje te klein om te knutselen. Inmiddels heb ik 2 vaderdagen met een baby achter de rug en komt de derde eraan. Ik deel vandaag de ideetjes die ik gebruikt heb met jullie.


Fotocadeau met gedichtje

Het eerste jaar zocht ik een klein gedichtje uit op internet en zette deze op mijn letterbord. Meneertje zette ik voor het letterbord neer om vervolgens een hele hoop foto’s te maken tot er eentje was die leuk genoeg was. De perfecte foto maken was een behoorlijke uitdaging met een baby die echt niet meer wilde blijven zitten.

Vervolgens zocht ik een fotocadeau uit. Dit werden 2 grote flessen bier verpakt in een kistje met de foto voor op het kistje. Mijn man houdt van speciaalbieren dus met dit cadeau zaten we helemaal goed voor zijn verjaardag. Helaas deel ik niet het eindresultaat omdat meneertje wel erg herkenbaar op de foto staat die ik uitkoos. 

Je kunt de foto natuurlijk op een hoop andere voorwerpen laten drukken, zoals een telefoonhoesje, bierviltjes, mok of bieropener. Ik bestelde via yoursurprise.nl .

De bierdoos is inmiddels een traditie geworden. Er staan er al 3 op de kast te pronken en de vierde gaan we ook snel maken. Dit keer is het idee om ieder kind een blaadje te geven. Meneertje krijgt dan een blaadje met WE, voor broertje maak ik een hartje met blaadjes op de grond en daar leg ik hem in en Zusje krijgt YOU. Zodat er staan WE LOVE YOU.

Bieretiketten

Voor de verjaardag van Pascal maakte ik bieretiketten met de kinderen. De peuters liet ik een handomtrek maken en deze mochten ze versieren. De baby kan dat natuurlijk nog niet. Van hem maakte ik een voetafdruk. Ik hield een natte doek bij de hand voor het poetswerk achteraf en verfde het voetje van broertje blauw.
Met warm water weekten we de originelen etiketten eraf en met dubbelzijdige tape plakten we die van ons erop.

Inpakpapier

Cadeautjes moeten wel mooi ingepakt worden. Meneertje maakte zelf het inpakpapier. Dit deed hij door papier te verven. Uiteraard heb ik dit veilig gedaan. Je kunt in mijn korte veilig verven met je baby lezen hoe ik dit gedaan heb, of je kijkt gewoon even goed naar de foto hieronder. Foto’s zeggen soms meer dan duizend woorden.

verven met je baby
verven met je baby

Is je kindje al iets ouder kun je eventueel gewoon vingerverf gebruiken. Ik was bang dat meneertje de vingerverf zo in zijn mondje zou doen en koos daarom voor deze methode. Bijkomend voordeel is dat meneertje op deze manier ook schoon bleef. Met ons zelfgemaakte papier hebben we ons gekochte cadeautje ingepakt. 


Heb jij zelf een leuk idee voor een cadeau met Vaderdag, dan zou ik het heel leuk vinden als je dat deelt in de comments. Misschien dat je daarmee andere een idee kunt geven.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.