tweedehands shoplog

Er stond een tweede shoplog gepland, met allerlei mooi kringloopvondsten. Maar nu de kringloopwinkels dicht zijn, leek het me beter om een andere shoplog te plaatsen. Want tweedehands winkelen doe ik ook wanneer de kringloopwinkels dicht zijn. Daarom een tweedehands shoplog met marktplaats vondsten.

Ik ben ondertussen verslaafd aan marktplaats. Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik marktplaats niet check (voornamelijk voor het verkopen) en als ik iets nodig heb check ik eerst of het via marktplaats goedkoper te koop is. Tweedehands kopen is namelijk het beste voor onze natuur en daar wil ik zuinig mee omgaan.  Mocht je het product toch liever nieuw kopen heb ik de linkjes erbij gezet. 


Tweedehands shoplog met marktplaats vondsten

Rivierstenen – Gonge

Tweedehands shoplog: marktplaatsvondsten
gonge rivierstenen

Hier ben ik zo gelukkig mee. Deze stenen stonden op mijn verlanglijstje voor Meneertjes verjaardag (door het coronavirus hebben we ze al in gebruik). Maar nieuw wilde ik ze niet kopen en eigenlijk zag ik ze nooit op marktplaats. Ik stelde een zoekopdracht in en geheel onverwacht stonden ze te koop. Ik deed een bod en ze werden verzonden. Echt super blij mee.

Het zijn stenen waar je kinderen op kunnen staan. Van de ene steen naar de andere kunnen stappen etc. Meneertje is er nog wat jong voor, maar we hebben ze al uitgetest. Op dit moment is het erop staan al heel leuk, maar ook het verplaatsen van de stenen is een fijn spel om te spelen. En zusje vindt het leuk om erover heen te kruipen, dat kost haar veel moeite. 

Nieuwprijs: €62,00
Marktplaats prijs: €37,50 inclusief verzendkosten
Bespaard: €24,50

Ballenbaan Rollen maar – HABA

Ballenbaan rollen maar – HABA

Dit wordt het verjaardagscadeau van Zusje. Een ballenbaan van HABA. Ik vind speelgoed van HABA echt prachtig en ben dol op hun spelletjesserie ‘mijn eerste spel;. Ik zag deze ballenbaan op de website toen ik ging kijken voor een knikkerbaan voor Meneertje en wist gelijk dat dit een perfect cadeau voor Zusje zou zijn. Tot ik de nieuwprijs zag. Bijna €100,-!!! Dat ging ik er echt niet voor betalen. Zo fijn dat ik er op marktplaats eentje vond die wel betaalbaar was.

Nieuwprijs: €98,95
Betaald: €21,75 inclusief verzendkosten
Bespaard: €77,20

Loopauto & driewielerfiets

Loopauto & driewieler fiets

Onze buren gaan verhuizen naar een huis zonder tuin en dus zijn ze flink aan het opruimen geslagen. Ze vroegen of we een driewieler wilde hebben en kregen er gelijk een loopauto bij. Super blij mee. Zeker omdat we veel buiten in de tuin spelen en het nog geen weer is om met water te spelen. Zo hebben we wat afwisseling, naast zijn loopfiets. Dit is dan wel geen marktplaats vondst, maar net zo goed tweedehands. 

De driewieler is van kettler en heeft er ook een duwstang bij. De loopauto moet een volkswagen voorstellen. Na een kleine zoektocht heb ik de nieuwprijs gevonden. Beide in een iets andere kleur.

Nieuwprijs: Auto €34,99 en driewielerfiets €46,95
Gratis
Bespaard: €81,94


Benieuwd wat ik kocht tijdens mijn eerst tweedehands shoplog? Dat kun je lezen in de Tweedehands shoplog: speelgoed.


UV-pakje – HEMA

UV-pakjes zijn echt ideaal in de zomer. Zo weet je zeker dat je kindje goed beschermd is. Bovendien zijn UV-pakjes een stukje duurzamer dan zonnebrand. Ik kocht een mooi zwempak (van de HEMA) voor Zusje en daarbij zaten ook gelijk een hoedje en een zonnebril. Wel zo fijn. Zusje heeft nu 2 pakjes en daar kunnen we de zomer wel mee vooruit. Voor Meneertje ben ik nog op zoek.

Nieuwprijs: UV-pakje €17,50 zonnebril €6,50 zonnehoed €5,00
Betaald: €10,- inclusief verzendkosten
Bespaard: €19,00

Stapeltje kleding voor Meneertje 

Wij kregen heel veel tweedehands kleding van een zoontje van een vriendin, die en half jaar ouder is. Geen grapje maar 90% van zijn garderobe kregen we van haar. Inmiddels groeit ons zoontje zo hard en die van haar iets minder, waardoor ze dezelfde maat hebben. We moesten daarom voor het eerst een garderobe in een nieuwe maat moesten aanschaffen. Gelukkig staat marktplaats vol met advertenties van kleding en ik zocht een stapeltje kleding uit dat me wel mooi leuk.

Nieuwwaarde: Geschat op €80,-
Marktplaats prijs: €15,- geen verzendkosten
Bespaard: €65,-

Stapeltje kleding voor Zusje

Zusje wilde de kleding gelijk passen.

Zusje krijgt heel veel kleding aan van Meneertje. Ik vind het zelf wel zo leuk als ze soms gekleed is in een jurkje en die hadden we niet voor Meneertje. Daarom kocht ik via marktplaats wederom een heel mooi pakket. De titel zegt stapeltje kleding, maar het was echt een ontzettend groot pakket met maarliefst 35 stuks. Veel kleding van merken als Feetje, H&M, noppies & HEMA. Kleding voor de lente en zomer in maat 74 en 80. De kleding zag er echt nog heel goed uit. Uiteraard zaten er ook wat dingen tussen die ik zelf niet zo mooi vind, deze heb ik zelf voor een klein prijsje weer te koop gezet op marktplaats. Hopelijk kan ik er zo nog iemand anders blij mee maken. 

Nieuwwaarde: Geschat op €140,- (35 x € 4,-)
Marktplaats prijs: €30,- inclusief verzendkosten
Bespaard:€110,-

Slabbetjes oa Silly billyz & done by deer

tweedehands shoplog marktplaatsvondsten

Tot slot kocht ik een aantal slabbetjes. Ik moest nieuwe hebben en wilde dit keer een aantal die wat langer mee gingen. Ik ben zelf erg tevreden over de Silly billyz. Wij hadden al een slab met lange mouwen hiervan en deze is na een jaar nog steeds vlekvrij. Wij gebruiken deze voornamelijk voor tijdens het knutselen als schort. Ik kan niet vaak genoeg vertellen hoe blij ik ben met dat schort. Aan de voorkant zit een soort fleece en de vlekken die daarop komen kun je er gewoon uit spoelen met water. Zijn er wat hardnekkigere vlekken bij dan doe je hem gewoon in de wasmachine en dan is hij ook zo schoon. Kleertjes blijven dus echt heel mooi schoon. Bovendien drogen ze ook nog een snel, vaak haal ik de slab al bijna droog uit de wasmachine.

Ik moest dus nieuwe slabbetjes hebben en wilde een nieuwe Silly Billy met lange mouw voor Zusje. In eerste instantie vulde ik mijn mandje bij bol.com met gewone slabbetjes en een Silly Billyz met lange mouw. Tot ik schrok van de prijs! Jeetje ik moest voor 6 slabbetjes en een Silly Billyz met lange mouw bijna €35,- afrekenen. Op marktplaats vond ik een mooie pakket met slabbetjes van done by deer & Silly Billyz. Zo had ik 2 keer een schort met lange mouwen en 6 slabbetjes.

Nieuwwaarde: €67,15
Marktplaats prijs: €20,- inclusief verzendkosten
Bespaard: €47,15

Tweedehands shoplog: marktplaats vondsten Totaal:

Nieuwwaarde totaal: €558,94
Marktplaats prijs totaal: €134,25

Totaal bespaard: € 424,69


Had ik alles gekocht als ik het nieuw moest kopen? Absoluut niet! Zeker de loopauto en de driewielerfiets niet. We hebben een loopfiets en dat is voor nu genoeg. Hetzelfde geldt voor de ballenbaan, ik had de nieuwprijs nooit betaald. Bovendien had ik voor Zusje sowieso de helft minder kleding gekocht. Toch vond ik het bedrag wat ik bespaard heb wel erg fijn om te zien. En het is leuk om met een kleiner budget toch mooie dingen te kunnen kopen, in de wetenschap dat je ook nog eens lief bent voor het milieu.

Deze tweedehands shoplog met marktplaats vondsten zat dit keer niet boordevol met speelgoed. Dit omdat ik speelgoed liever in een kringloopwinkel koop. Hoe zit dat met jou? Koop jij tweedehands speelgoed liever in een kringloopwinkel of vind je marktplaats juist fijner? Ik lees je antwoord graag in de comments hieronder.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.