tweedehands shoplog kringloopvondsten

Inmiddels zijn de shoplog met tweedehands schatten een vast item op mijn blog aan het worden. Eerlijk gezegd stond deze tweedehands shoplog vol kringloopvondsten gepland om in maart online te komen. Maar ik vond het niet zo gepast om hem te plaatsen toen veel kringloopwinkels dicht waren en plaatste daarom mijn marktplaatsvondsten. Nu de kringloopwinkels weer open zijn werd het hoog tijd om hem online te zetten. Hij is dus wel een paar maanden geleden geschreven en dat is te lezen. Mijn kleine meisje is helaas al lang geen 9 maanden meer.

Overigens ben ik zelf afgelopen week ook nog even gaan kijken bij de kringloopwinkel en je kunt echt zien dat mensen zijn gaan opruimen. Er was zoveel en alles voor hele kleine prijsjes.


Berenhonger 

berenhonger

HABA maakt speciaal voor kleine kinderen. Het zijn spelletjes met makkelijke regels. Berenhonger is te spelen vanaf 2 jaar. 

Je gaat in het spel de beer te eten geven en hem zo van zijn reuzehonger af helpen. Eerst dobbel je om te kijken welk hapje de Beer mag eten.

Nieuwprijs: €17,45
Kringloopprijs: €2,-
Bespaard: €15,45

REX London magnetic fishing game

tweedehands shoplog kringloopvondsten

Het spelletje vissen moest nog aan onze verzameling toegevoegd worden. Het is een simpel spel, waarbij je hengelt naar de vissen. Ik wilde graag een houten versie en vond deze heel mooi. Thuis zag ik dat hij echt nog zo goed als nieuw is.

Vanaf een jaar of 2 kun je ermee gaan spelen.

Nieuwprijs: €15,-
Kringloopprijs: €1,-
Bespaard: €14,-

Memory Winnie the pooh

De memory kocht ik voor Meneertje. Hij is gek op Winnie the pooh. Hij was in de actie en kostte daarom maar €1,-. Je kunt wel zien dat hij flink gebruikt is, maar dat maakt ons niet zoveel uit. Hij is compleet en dat is eigenlijk het belangrijkste.

Nieuwprijs: kon ik niet exact achterhalen, ik gok €10,-
Kringloopprijs: €1,-
Bespaard: €9,-

Duplo

hello kitty duplo

Duplo geeft eindeloos speelplezier. En langzaam krijgt meneertje de leeftijd om zelfstandig met Duplo aan de slag te kunnen. Voor zijn verjaardag kreeg hij wel wat mooie pakketjes van BIOBuddy, maar de basisblokken miste nog. Nu zag ik een zak vol met hello kitty duplo voor €5,- en eentje met de standaard duplo voor €15,-. Ik koos de zak met hello kitty duplo, omdat het me eerlijk gezegd niet zoveel kan schelen of de blokken nu geel of roze zijn. Thuis zag ik dat er een heel huis in zat, een paardenstal en hello kitty op safari. Verder zaten er nog allerlei onderdelen bij, waar ik geen wijs uit kon. 

Meneertje en Zusje spelen er wekelijks mee. Zusje is ze vooral aan het proeven, maar Meneertje probeert er al hoge torens mee te bouwen.

Nieuwprijs: Wederom lastig te achterhalen. Ik gok rond de €50,- omdat er best grote sets in zaten.
Kringloopprijs: €5,-
Bespaard: €45,-

Smoby cotoons blokkenpuzzel

Deze blokkenpuzzel bestaat uit 12 verschillende kubusjes. Je kunt er 2 verschillende puzzels maken. In een andere zijde kun je met vormpjes aan de slag ook zijn er blokken met een zijde met een aantal spelletjes zoals een draaischijf en een ronddraaiend balletje. De overige zijden hebben textuur en plaatjes die je kunt voelen. 

Laatst hadden we een klein ongelukje waarbij de stapelbekers op Zusje terecht kwamen, waardoor ze een blauw oog had. Deze blokken zijn een stuk lichter, waardoor ik denk dat het wat veiliger is. Ik kocht ze daarom voor Zusje (9 maanden).
Het is op het moment haar favoriete speelgoed. Ze kruipt zelf naar onze speelkast toe, om de blokkenpuzzel eruit te halen en de blokken te gaan voelen. Dit doet ze zelfstandig, zonder enige hulp.

Nieuwprijs: Niet te achterhalen. Ik gok rond de €15,-
Kringloopprijs: €2,50
Bespaard: €12,50

Kinderboeken

Ik wist me in te houden en kocht maar 2 kinderboeken. Wel alle 2 pareltjes als je het mij vraagt.

Het grote fiep kijkboek – fiep westendorp

Nieuwprijs: €15,99
Kringloopprijs: €2,95
Bespaard: €13,04

Winnie de poeh – A.A. Milne

Nieuwprijs: Deze versie is nieuw niet meer te verkrijgen, tweedehands prijs is €6,-
Kringloopprijs: €1.95
Bespaard: €4.05

In totaal bespaard: €113.04


Wauw! Dat ik zoveel bespaard had met tweedehands kopen, had ik niet verwacht. Dat vind ik eigenlijk wel leuk om te zien. Zo geeft deze tweedehands shoplog: kringloopvondsten me ook nog nieuwe inzichten.

Berenhonger en het vissenspel liggen voorlopig nog keurig in de kast. Daar zijn beide kinderen nog wat jong voor. De blokkenset van smoby is echt een pareltje. Deze heeft al zoveel speelplezier opgeleverd, bij zowel Zusje als Meneertje. Meneertje speelt voornamelijk met de vormpjes, terwijl Zusje juist voelt aan de texturen. 

Daarnaast is het boek van Fiep Westendorp ook een hele grote favoriet hier thuis. Al met al, allemaal geslaagde kringloopvondsten.

Ik ben erg benieuwd wat vond je van mijn tweedehands shoplog: kringloopvondsten? En koop je zelf regelmatig bij de kringloop? Ik lees je reactie graag in de comments.

Liefs

Sabine

tweedehands shoplog kringloopvondsten

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.