favoriete tv-progamma's dreumes

Voordat ik moeder werd, riep ik dat ik strikte tv tijden zou aanhouden. Onder de 2 jaar wordt geen schermtijd geadviseerd en dat advies zou ik zeker opvolgen.
Typisch zo’n voornemen dat heel haalbaar lijkt, wanneer je nog kinderloos bent. Hoewel het vast haalbaar is, heb ik het voornemen compleet overboord gegooid. Voor mij niet haalbaar en dat wil ik ook helemaal niet. Tv-programma’s zijn een welkome afwisseling in mijn huishouden.

Ik probeer het tot een uurtje per dag te beperken doordeweeks, maar in het weekend gaan we er vaker overheen. Er zijn overigens ook dagen waarop de tv meer aanstaat dan uit en dagen dat hij helemaal niet aan staat. Duidelijke regels hebben we er niet voor. Maar als we kijken probeer ik dingen op te zetten die niet al te irritant zijn 😉 Ik zette de 9 favoriete tv-programma’s van mijn dreumes op een rijtje.


Originele post is van 30 april 2020, geupdate op 22 mei 2021.

9 favoriete tv-programma’s van mijn dreumes

TikTak

Heerlijk ouderwets programma, wat ik zelf vroeger ook heb gekeken. Een aflevering tiktak duurt ongeveer 5 minuten. Iedere aflevering heeft dezelfde repetitieve fragmenten zoals de kinderen spelend aan tafel en het TikTak-huisje. Zusje kijkt TikTak ook altijd heel aandachtig mee, dus blijkbaar ook leuk voor een baby.

Je kijkt TikTak via NPO of youtube:

Sesamstraat

Nog zo’n oudje. Wie heeft het vroeger niet gekeken? Bert en Ernie kibbelen nog steeds als een getrouwd stel en Meneer Aart is die heerlijke mopperkont gebleven. Helaas worden er geen nieuwe afleveringen meer gemaakt. 

Je kijkt Sesamstraat via NPO

Wordparty

Dit is de grote uitzondering in dit lijstje. De meeste programma’s uit dit lijstje hebben namelijk niet een heel irriterend liedje, maar wordparty wel. Sterker nog wordparty heeft meerdere irritante liedjes. In Wordparty proberen de baby dieren je kindje nieuwe woordjes te leren. Wij kijken het gewoon in het Engels waardoor het programma wel te doen is. Ik gok dat het de muziek in dit programma is die Meneertje zo leuk vindt.

Je kijkt wordparty via Netflix

Buddi

Buddi bestaat uit vrolijke kleurijke blopjes (een ander woord heb ik er niet voor) die van alles beleven. Het ene blopje kan alleen maar rollen, de andere stuitert vooruit en weer een ander verandert in een vlinder. Er wordt in Buddi niet gesproken en om een of andere onverklaarbare reden vinden kleine kinderen deze serie magisch. Zowel Meneertje als Zusje kijken hier met grote ogen naar. 

Buddi is te zien via Netflix

Our Planet

Deze serie kijk ik zelf graag mee, omdat het een prachtige natuurserie is. De serie bestaat uit 8 afleveringen van ongeveer 50 minuten. De meest adembenemende beelden komen voorbij. Meekijken is zeker een must want de serie heeft leeftijdsklasse 9 en er komen verschillende dieren in het nauw voorbij. Meneertje lijkt hier geen last van te hebben, maar ik vind het daarom wel belangrijk om mee te kijken.
Deze serie is dus absoluut niet bedoeld voor een dreumes, maar die van mij vindt het machtig mooi en ik vind het zelf ook heerlijk om mee te kijken. Overigens doen natuurfilms het ook heel goed bij Meneertje. Er staan een aantal mooie films op Disney plus.

Our planet kijk je via Netflix


Lees ook:


Teletubbies

Teletubbies kijk ik liever niet mee. Ik vind het maar irritante beestjes, maar zowel Meneertje als Zusje zijn fan. Ze zitten heel boeiend naar Tinky Winky en Dipsy te kijken. Dat geeft mij tijd om eventjes een toilet of iets anders schoon te maken.

Teletubbies kijken we via NPO

Dora

Dora is nog zo’n irritant tv-programma als je het mij vraagt. Maar Zusje vraagt hier steeds weer om. Ik vind er zelf niets aan, maar beide kinderen vinden het fijn om naar te kijken.

Dora kijken we via Amazonprime

Buurman en Buurman


Met carnaval mocht Meneertje tijdens de kindermiddag een knuffel uitzoeken samen met oma. Hij koos buurman en noemde de knuffel oma. En met die reden kijkt hij dan ook graag naar Buurman en Buurman of Oma zoals hij zelf zegt. Buurman en Buurman gaat over 2 buurmannen die allerlei klusjes doen in en om het huis. De klusjes gaan helaas altijd mis. 

Buurman en Buurman is te zien via NPO

Pretlettertjes

Pretlettertjes is denk zijn ultieme favoriet (op de film mary poppins na) vooral de filmpjes met dierengeluiden vindt Meneertje geweldig. Hij doet heel actief mee met het nadoen van alle geluiden. Wendy van pretlettertjes maakt educatieve filmpjes voor dreumesen, peuters en kleuters. Filmpjes waarin er van alles te leren valt, zoals de kleuren of de dierengeluiden. Er wordt aangemoedigd om thuis mee te doen. Het fijne ervan is dat alles op het tempo van de kleintjes gaat en dat maakt dat Meneertje echt enthousiast mee doet. Mocht je de filmpjes nog niet kennen dan is dit denk de grootste aanrader om mee te beginnen!

Pretlettertjes kijken we via Youtube.


Dit waren de 9 favoriete tv-programma’s van mijn dreumes. Wat kijkt jouw dreumes of peuter graag op tv? En hoeveel tv mag er bij jullie worden gekeken? Ik ben heel nieuwsgierig naar je antwoord en lees hem graag terug in de comments. 

tv-programma's van mijn dreumes

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.