tweedehands traktatie

Nu de basisscholen weer geheel open zijn en we ook weer op het kinderdagverblijf mogen trakteren vond ik het tijd om Treat Thursday terug te brengen. En we starten met een echte duurzame Treat Thursday vandaag. Vol met tweedehands traktaties. Of eigenlijk met tweedehands uitdeelcadeautjes als traktatie. Geïnspireerd door the greenlist, die een jaar lang niets nieuws meer wilt kopen, leek het me een goed idee om wat tweedehands traktaties op een rijtje te zetten.


Dieren met cadeautje op de rug

Koop op marktplaats een heleboel plastic dieren (tussen de 5 en 10 euro) en in de supermarkt doosjes met rozijnen. Pak de doosjes rozijntjes in en bind deze vast op de rug van het dier.

Boeken

traktatie voor het kinderdagverblijf

In de kringloopwinkel (of op marktplaats) zijn er vaak genoeg kinderboeken te vinden. Soms kun je een serie met dezelfde soort boeken (Pinkeltje bijvoorbeeld) vinden. Volg de stappen van mijn boekentraktatie voor een orginele traktatie.

Auto’s

Er staan dozen vol met auto’s te koop op marktplaats. Koop zo’n doos met auto’s en wat bananen in de supermarkt. Teken op de bananen een autoweg en plak met dubbelzijdig plakband de auto op de banaan. 

Badeendjes

badeendjes traktatie

Badeendjes koop je tweedehands ook via marktplaats. Eerlijk gezegd zijn deze wel een stuk lastiger te vinden, maar doordat er niet gek veel vraag naar is, is er voldoende aanbod. Kosten verschillen ook wel en ik denk dat het zelfs goedkoper is om ze nieuw te kopen. Mocht je zelf al heel wat badeendjes hebben gekregen, kun je deze natuurlijk ook inzetten om het meer budgetproof te maken.

Koop vervolgens ook wat doosjes rozijntjes en volg de stappen in mijn badeendjes traktatie.

Bekers

Tweedehands bekers vind je vooral in de kringloopwinkel of tijdens een rommelmarkt. Op marktplaats kom ik ze niet echt tegen. Voor de traktatie stop je wat lekkers (of juist iets gezonds) in de bekers. Hang er met een touwtje een kaartje aan met de verjaardagsboodschap en je traktatie is klaar. Je kunt de beker eventueel in folie inpakken. 

Duplo (of Lego) cadeautjes

tweedehands traktatie

Koop op marktplaats een grote doos met Duplo tweedehands (vaak rond de €10,-) en maak daarmee de cadeautjes.  Hoogst waarschijnlijk wordt dit de traktatie van Meneertje wanneer hij 2 wordt en naar de volgende groep gaat.

Speelgoed eten 

Speelgoed eten trakteren en dan bijvoorbeeld taartjes, cupcakes of een stuk taart is hartstikke leuk. Dit doe je door op marktplaats een aantal speelgoed taarten op de kop te tikken. Vaak koop je er eentje voor 5 euro en dan heb je 6 stukken en daarmee 6 traktaties. Pak een stuk taart in met doorzichtige folie en hang er een kaartje aan en je traktatie is klaar. Dit is natuurlijk ook leuk met ander houten speelgoed eten. Of eventueel vilten speelgoed eten. 

Koekjes vormpjes

Bak zelf wat koekjes en stop deze in een doorzichtig zakje. Hang er een label aan met de verjaardagswens en een koekjes vormpje. De vormpjes vind je op marktplaats (vooral die van de AH actie) voor hele kleine prijsjes. De kringloopwinkel vraagt er vaak wat meer voor.


Dit waren alle tweedehands traktaties of eigenlijk tweedehands uitdeelcadeautjes die mij leuk leken. Wij gaan zeker een tweedehands uitdeelcadeautje trakteren voor de verjaardag van Zusje of Meneertje. Ik ben er nog niet helemaal overuit welke traktatie dat zal worden. Maar ik denk dat we sowieso de duplo een keer gaan trakteren.

Hoe vind jij het om een tweedehands cadeautje te trakteren? Zou jij dit zelf doen? Of heb je zelf nog een leuk idee voor een tweedehands uitdeelcadeautje? Ik lees je reactie graag in de comments.

Veel trakteerplezier!

Sabine

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.