traktatie voor het kinderdagverblijf

Meneertje is 1 jaar geworden en dat betekent dat we mochten trakteren op het kinderdagverblijf. Doordat de verjaardag van meneertje een week na mijn uitgerekende datum was, wilde ik voor de zekerheid de traktaties al geruime tijd klaar hebben liggen. Ik had geen zin in knutselwerkjes tijdens mijn eventuele kraamtijd. Ook had ik geen zin in uren knutselwerk en vond ik de geboortetrakties eigenlijk al iets teveel werk.
Ik kocht daarom wat uitdeelboekjes en verpakte ze als postpakketjes. Simpel als wat en het was uiteindelijk een leuke traktatie van een 1 jarige voor het kinderdagverblijf.


Benodigdheden voor 12 traktaties

benodigdheden traktatie uitdeelboekjes
  • 12 uitdeelboekjes (ik kocht deze van rupsje nooit genoeg)
  • inpakpapier
  • gekleurd papier of adresetiketten
  • nep postzegels of stickers
  • pen
  • schaar, lijm en plakband
  • Eventueel een stempel

Stap 1

ingepakte boekjes traktatie

Knip het inpakpapier op maat en pak de boekjes netjes in.

Stap 2

etiketten maken

Vouw een gekleurd papier een aantal keer doormidden totdat je een maat krijgt die geschikt is als adresetiket.
Knip de etiketten uit

Als je kan en klare adresetiketten gebruikt kun je deze stap overslaan.

Stap 3

traktatie uitdeelboekjes

Plak de etiketten links onder op de ingepakte boekjes. En schrijf hier de gewenste tekst op. Ik koos voor: ‘Hiep hiep hoera, meneertje is 1 jaar!’

Stap 4

traktatie uitdeelboekje als pakketje

Plak rechts boven op de ingepakte boekjes de postzegels of stickers.
Eventueel kun je met een stempel de postzegel bestempelen, zodat het lijkt alsof het pakketje verstuurd is.


Lees ook:


Verzamel de boekjes en stop ze in een leuk mandje en je bent klaar. Lekker makkelijk en leuk om te geven. Ik was heel blij dat ik deze traktaties ruim een maand van te voren kon maken. Zo had ik in mijn kraamtijd geen omkijken naar de traktatie van mijn 1 jarige zoon voor het kinderdagverblijf.

Veel knutselplezier!

De links in deze post zijn affiliatelinks naar bol.com. Dankjewel voor je steun!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.