verjaardag flatlay

Een paar weken terug werd meneertje 1. Wij stelden het vieren van de eerste verjaardag van meneertje een klein beetje uit, zodat ik goed hersteld was van de bevalling. Zo’n eerste verjaardag is wel een reden voor een groot klein feestje.

Ik had weken van te voren al veel plezier in het samenstellen van het verlanglijstje van meneertje.  Ik zocht tien duurzame eerste verjaardagscadeaus uit.

Grote regenboog van Grimms

Regenboog Grimms

Dit is het cadeau wat wijzelf voor meneertje kochten. Dit stond met stip op nr. 1. Ik had hem overal op instagram voorbij zien komen en zag zoveel verschillende manieren waarop de regenboog gebruikt werd, dat ik hem heel graag wilde hebben. Grimms speelgoed is niet goedkoop en dus wilde ik wel zeker weten dat het gebruikt gaat worden. Een vriendin zei me dat ze hem regelmatig moet opruimen en hij dus goed gebruikt wordt.
Dit werd dan ook ons eerste verjaardagscadeau voor meneertje. 

Houten puzzel

Een houten puzzel stimuleert het herkennen van kleuren, vormen en de fijne motoriek. Dit past daarom ook goed in deze leeftijdsfase. Hoewel het puzzelen nog niet echt goed gaat, vind meneertje het leuk om de puzzelstukjes uit de puzzel te pakken. 

Eichhorn blokken met geluid

blokken eichhorn

Deze blokken van eichhorn zijn echt enorm leuk. Het zijn houten blokken, waar verschillende belletjes en balletjes zodat ze lekker geluid kunnen maken. Ze geven een hoop rammelplezier.

Crayon rocks

Na de eerste verjaardag kan een kindje langzaam beginnen met kleuren. Deze wascokrijtjes zijn daarbij een enorme uitkomst. Ze worden veelvuldig gebruikt om de fijne motoriek te ontwikkelen en zijn daarom ook heel goed voor oudere kinderen die de pengreep willen leren. De krijtjes zijn gemaakt van soja en hiermee mooi duurzaam. 

Biobuddi

Biobuddi heeft duploblokken gemaakt van restproducten van suikkerruit, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is van normale duploblokken. De blokken zijn overigens prima te combineren met normale duploblokken.
Voor deze blokken is meneertje nog wat jong, maar ik zette zo op het lijstje zodat hij over een half jaar ook alvast leuk speelgoed heeft. In het bijzonder zette ik de biobuddi blokken van juf roos op het lijstje. Juf roos is een grote hit hier thuis. Ik vermoed dat meneertje stiekem verliefd op haar is. 

Houten dieren: Afrikadieren set van Goki & houten dieren van Holtziger

Ook dit cadeau is een cadeau waar hij over een half jaar of misschien zelfs nog wat later mee kan spelen. Een set met 10 verschillende houten dieren uit Afrika van Goki. Een speelset met dieren is natuurlijk altijd leuk.
Daarnaast had ik ook een aantal houten dieren van Holtziger op het lijstje gezet. Deze dieren zijn echt prachtig handgemaakt. Daar betaal je natuurlijk ook voor.

V-tech zoefzoef-dieren

Dit is de grote uitzondering op deze lijst. De zoefzoef-dieren van v-tech zijn alles behalve duurzaam. Het enige duurzame is dat ze lang mee gaan.
Voor de geboorte van zusje kreeg meneertje van zijn tante een zoefzoef-baan cadeau en dat vond hij toch mooi. De dieren die hij ook kreeg waren gelijk een groot succes. Hij ontdekte snel dat het dier geluid ging maken zodra hij op het hoofd drukte. Ook een zoefzoef-dier op de schommel doen was direct een leuk spelletje. Toen ik hem zoveel plezier zag hebben, heb ik toch wat dieren op zijn verlanglijstje gezet.

Doordat ze bijna niet kapot te krijgen zijn, kun je de levensduur verlengen door ze tweedehands te kopen. Er zijn er genoeg op marktplaats te koop.
Wij kochten een set van 8 dieren, met een dierentuin en kippenhok voor 22,50 euro dat is een besparing van meer dan 70 euro! Tweedehands is dus ook nog eens leuk voor je portemonnee. De dierentuin en diertjes krijgt hij pas op een later moment, maar ik kon dit koopje niet laten liggen. 

Kaartje babyzwemmen

babyzwemmen

Babyzwemmen is echt enorm leuk om te doen. Meneertje geniet ervan en wij genieten daarom dubbel. Een activiteit cadeau krijgen is natuurlijk minstens net zo leuk als spullen. Bovendien helpt het enorm mee aan een iets minder grote hoop speelgoed. 

4 in 1 loopfiets van bandits and angels

Deze loopfiets kun je vanaf een jaar of 1 gebruiken als driewieler. Wanneer je kindje wat groter is kun je het derde wieltje weg halen, zodat het een gewone tweewieler is. Ook kun je het frame nog omkeren waardoor de loopfiets nog langer mee gaat.

Happy socks

happy socks

Bijna een jaar lang heb ik een zoektocht gehad naar sokken die meneertje niet heel snel uit kreeg. De keren dat ik op de terugweg naar huis (na een dag werken) zijn verloren sokken op het fietspad vond zijn niet te tellen.
Tot ik op het kinderdagverblijf een andere moeder trof en zij vertelde me over haar succes met happy socks. Sokken die manlief overigens geweldig vindt en zo kon ik de prijs rechtvaardigen om ze uit te proberen. Maar ze blijven inderdaad goed zitten. Natuurlijk krijgt meneertje ze uit als hij de kans krijgt om ze met zijn handjes uit te trekken, maar ik heb ze nog niet terug hoeven zoeken op het fietspad. 
Bovendien zijn er ook happy socks waar nopjes onder zitten, wat het staan en lopen een stukje makkelijker maakt.
De kindersokken zijn allemaal van biologisch katoen en daarom lekker duurzaam.

Meneertje is tijdens zijn verjaardagsfeestje enorm verwend en hij kreeg heel veel cadeaus. De tien eerste verjaardagscadeaus heeft hij ook allemaal gekregen. Veel te veel natuurlijk, dus ik was blij dat een aantal cadeaus geschikt zijn voor wanneer hij ietsje ouder is. We zetten een deel weg en deze krijgt hij later om mee te spelen.

Welke cadeaus vroeg jij voor de eerste verjaardag?

De links in deze post zijn affiliatelinks naar bol.com. Bedankt voor je steun!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.