eenhoorn traktatie voor op het kinderdagverblijf

Wij zijn dol op eenhoorns of eekhoorn zoals Meneertje ze noemt. Toen ik bij de Hema eenhoorn stoepkrijt zag liggen, had ik direct een idee voor een traktatie in mijn hoofd. Meneertje zag het stoepkrijt en wilde het hebben, toen vroeg ik of hij het wilde trakteren was hij helemaal blij. Hij wilde een eenhoorn traktatie, dus maakte ik eenhoorn traktaties voor op het kinderdagverblijf. Ze zijn super makkelijk te maken, kosten je echt weinig tijd en ze zien er vreselijk schattig uit.

DIY Eenhoorntraktatie

Benodigdheden:

  • Bekers
  • Iets lekkers om te trakteren
  • Eenhoorn stoepkrijt
  • Stift
  • Dubbelzijdige tape

Op de bekers tekende ik de ogen van de eenhoorns en op de achterkant schreef ik dat Meneertje 3 jaar was geworden. Sommige eenhoorns gaf ik wimpers, de andere niet voor de afwisseling.  Ik stopte in alle bekers 1 doosje met dummies als snoepje. Mijn kinderen eten dat zo af en toe en doen daar doen echt een half uur over. Niets pakje achterover in hun mond, maar stuk voor stuk. Heerlijk om te zien. Je kunt het bekertje natuurlijk vullen met wat je wilt. 

Het stoepkrijt maakte ik vast met dubbelzijdige tape aan de voorkant van de beker. Ik liet het grotendeels uitsteken zodat het een echte eenhoorn werd.

Ik vind de traktatie echt heel mooi geworden. Meneertje was er zelf ook heel trots op toen hij de eenhoorn traktaties voor op het kinderdagverblijf trakteerde. En achteraf hoorde ik van de leidsters dat het een groot succes was. Voor hen had ik een doosje aardbeien met de boodschap ‘You’re berry sweet’ gemaakt. Wat eigenlijk net zo simpel was. En ik vond het weer eens wat anders dan de chocolade die ze vast vaker krijgen.

Eerder trakteerde we al op boekjes en bedacht ik deze hele leuke Halloween traktatie. Beide ook heel makkelijk, maar aan de eenhoorn traktatie heb ik het minste werk gehad. Daarom absoluut een aanrader om te proberen.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.