waterspelletjes voor baby's en dreumesen

Het is 40 graden buiten en dus bloedje heet. Hoog tijd om een beetje af te koelen! Ondanks dat we geen zwembad in de tuin hebben, spelen we wel lekker met water. 

Ik zette de leukste spetterende waterspelletjes voor baby’s en dreumesen op een rij!

Zwaartekracht

Het mooiste is om hier een doorzichtige emmer voor te gebruiken. Vervolgens pak je willekeurige voorwerpen die in het water mogen. Laat je kindje deze voorwerpen één voor één in het water doen. Door de doorzichtige emmer kan je kindje mooi zien welke voorwerpen naar de bodem zakken en welke er blijven drijven. Deze activiteit doen wij het vaakst, omdat hij zo weinig voorbereiding nodig heeft. Meneertje vindt het leuk om zo met water te kunnen spelen en te ontdekken welk speelgoed blijft drijven en welke zinkt. 

Ballenbak

waterspelletjes voor baby's en dreumesen

Vul een klein (zwem)badje met een laag water en ballenbakballen. En spelen maar! Meneertje (12 maanden) had hier de grootste lol mee en is er wel een uurtje zoet mee geweest. De ballen gingen uit het badje en vervolgens er allemaal weer in. Hij had er de grootste lol mee. 

Ice ice baby

Voor deze activiteit heb je een hele lading ijsblokjes nodig. Vries deze dus tijdig in of koop een zak met ijsblokjes. Doe een klein laagje water in een teiltje en gooi er de ijsblokjes in. Laat je baby of dreumes het ijs ontdekken. Nog leuker is om de ijsblokjes een kleurtje te geven, zodat je kindje het water van kleur kan zien veranderen. 

Watertummy

Voor de allerkleinste die nog niet kunnen zitten is met water spelen ook hartstikke leuk. Doe een klein laagje water op een ovenplaat en leg deze op de grond. Doe ook wat speeltjes op de ovenplaat. Leg je baby op zijn buik voor de ovenplaat en spetteren maar. 

Scheppen en schenken

Spetterende waterspelletjes voor baby's en dreumesen

Pak een grote lage bak (teiltje kan ook) en vul deze met water. Stop daar bekers en schaaltjes in. Laat het scheppen en schenken maar beginnen. Wij hebben een soort watermolentje en schonken daar het water in, zodat het waterrad ging draaien. Dit lukte meneertje nog niet heel goed en regelmatig ging de beker verkeerd op het rad. Maakte niets uit, meneertje had het prima naar zijn zin.

Eendjesvijver

Je hebt hiervoor een groot zeil nodig. Leg het zeil op de grond en zorg dat de randen wat omhoog kunnen staan. Dit kun je doen door er bijvoorbeeld wat hogere tegels onder te leggen. Spuit wat water op het zeil, er mag best een klein laagje in staan. Doe er vervolgens wat stenen en hout (takken, boomstronken etc.) in. Ten slotte de badeendjes en laat je kindje maar spetteren!

Afwassen

speelgoed afwassen

Verzamel al het klein plastic speelgoed (zonder batterijen). Vul een teiltje met water en doe er een beetje baby zeep in. Ga samen met je kindje al het speelgoed afwassen. Onze zoon (12 maanden) snapte deze activiteit niet helemaal, maar vond het wel waanzinnig leuk. Wanneer het speelgoed schoon was deed hij het vervolgens in zijn mond. Weg schoon speelgoed. Maar dat mocht de pret niet drukken, hij genoot enorm van de activiteit. 

Blijf je liever binnen met dit warme weer? Dan valt er genoeg te spelen. Je kunt op deze pagina wat inspiratie opdoen.
Wij gaan vandaag weer lekker naar buiten om te spetteren. Welke waterspelletjes speel jij met je baby of dreumes?

Veel spetterplezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.