jul 312019
Speeltips voor een baby van 9-12 maanden

Ik deelde eerder het favoriete speelgoed van een baby van 9 – 12 maanden. Voor spelen heb je gelukkig niet altijd speelgoed nodig. Er zijn genoeg spelletjes te bedenken. Ik deel 10 speeltips voor een baby van 9 – 12 maanden. 

Muziek

Samen liedjes zingen of trommelen op een pan is heel erg leuk. Of doe gewoon wat rijst in een doosje en laat je baby er mee rammelen. Meneertje vind het ook heel leuk om te rammelen met iets wanneer ik een liedje zing. Zo maken we samen muziek.

Dance, dance, dance

In deze leeftijdsfase gaan baby’s je echt nadoen. Toen meneertje 1 werd zongen we natuurlijk ‘lang zal je leven’ en met hieperdepiep deden we onze armen in de lucht. De derde keer dat hij dat direct mee en had er de grootste lol in.
Dansjes doen als hoofd, schouders, knie en teen of de hokypoky zijn ook heel leuk om samen te doen. 

TV-kijken

Zet ik deze tip hier nu echt op? Maakt dit me nu gelijk een loedermoeder?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf heel veel tv kijk en niet kan wachten tot ik met het hele gezin disneyfilms kan kijken. Toch ben ik niet een heel groot voorstander van tv-kijken voor hele kleine kinderen. Maar dat neemt niet weg dat juf roos en bheem regelmatig op de tv verschijnen. Het is voor de momenten dat alles niet meer goed is ideaal. Meneertje reageert heel leuk op juf roos en ook op Bheem.
Het mag van mij nooit te lang, maar het geeft me soms net even een paar minuutjes ademruimte. En dat is hoog nodig met een drammende baby.

Petje op, Petje af

Pak wat hoedjes, petjes of andere dingen die dienst kunnen doen als hoofddeksel. Ik gebruik zelf gewoon speelgoed. Zet het op je hoofd. Vaak is dit al hilarisch genoeg. 
Laat je baby het van je hoofd af halen en weer terug op je hoofd zetten. Met dat laatste moet je soms een beetje helpen. 

speeltips baby van 9 - 12 maanden

Klimmen en klauteren

Leg wat zachte (box)kleden op de grond en zet daar verschillende voorwerpen op. Gebruik voorwerpen waar je baby op kan klauteren. Een kindertrapje, poef of speelgoedbox bijvoorbeeld. Laat je baby vervolgens zelf op ontdekking uitgaan.
Meneertje is echt een klauteraar en klimt overal bovenop. Hij vindt dit dan ook geweldig om te doen. 

Speeltuin

Zoek een speeltuin voor de jongste kinderen op. Meestal heb je in iedere buurt wel een speeltuin zitten die echt voor de kleintjes is. Zet je kindje op de wip en hou hem vast. Duw hem een beetje heen en weer zodat hij echt kan wippen. Ook samen van de glijbaan gaan is heel leuk. 

Papier hier

Zet je baby in een kinderstoel en leg wat papier voor hem neer. Bijvoorbeeld een oude krant of tijdschrift. Laat hem er lekker door bladeren, het papier kapot scheuren, verfrommelen etc. 
Ook leuk is samen propjes van het papier maken en dit in een doos op de grond proberen te gooien. 
Je kunt je baby ook gewoon laten oefenen van het uitpakken van cadeautjes, zodat hij er helemaal klaar voor is wanneer hij 1 wordt.

Spelen met zand of water

Een tijdje geleden maakte ik zelf moonsand en liet meneertje ermee spelen. Dat was hartstikke leuk. Hij zat van top tot teen onder het zand. Maar was heerlijk aan het ontdekken geweest.

Spelen met water is natuurlijk ook heel leuk. Zet een badje met water buiten en gooi er wat speeltjes in. Laat je baby zelf ontdekken wat water doet. 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Baby’s vinden het heel leuk om naar zichzelf te kijken. Nog leuker is het om naar zichzelf te kijken en dan te ontdekken dat mama ook in de spiegel is. 

helpen opruimen

Helpen opruimen

Deze activiteit is favoriet bij ons thuis. Meneertje kan een behoorlijke troep maken en letterlijk de gehele vloer van de woonkamer ligt dan bezaaid met speelgoed.
Zodra ik een speelgoeddoos pak en op de grond ga zitten komt meneertje naar me toe om te helpen. Samen doen we dan al het speelgoed weer terug in de doos. Win-win situatie!

Natuurlijk blijven veel spelletjes van de voorgaande maanden ook een succes. Zeker kiekeboe spelen, fietsen en zwemmen blijven erg leuk. 
Dit waren mijn tien speeltips voor een baby van 9 – 12 maanden. Welke spelletjes speelde jij met je baby?

Sabine

Ik, Sabine, ben 32 jaar. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ) en dochter (juni 2019). Het leukste tijdstip van de dag is wanneer er weer tijd is om te spelen. Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's en dreumesen.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *