Speeltip verven met water

De speeltip voor je dreumes vandaag is verven met water.

Ik probeer wekelijks een aantal creatieve activiteiten met meneertje te doen. Vaak haal ik dan de vingerverf uit de kast en laat ik hem zijn gang gaan. Zo af en toe verzin ik er iets leuks mee en sinds kort gebruiken we ook de kleurpotloden. Hoewel de potloden nog geen groot succes zijn en dus gaan we meestal verven.
Het nadeel van verven vind ik dat werkelijk alles onder zit en hij nog steeds alles in zijn mond stopt. Dus ben ik continu bezig met zeggen dat hij geen verf moet eten om daarna weer alles af te poetsen.

Wanneer je verft met water heb je een stuk minder troep en dus ook minder om op te ruimen.


Verven met water

Je hebt nodig: een bakje met een laagje water, een kwast en gekleurd papier.

Vanaf 9 maanden (laat baby’s de vingers als penseel gebruiken)

Plak eventueel het papier vast met washi-tape en zet er een bakje met een klein laagje water en een kwast naast. Zet je energieke dreumes ervoor en laat een keertje zijn wat de bedoeling is. 

Na de demonstratie kan je dreumes aan de slag.


Zo fijn, geen blauw haar en toch lekker aan het verven. Meneertje vond dit ook heel leuk. Hij begreep ook gelijk de bedoeling was. Blij ging hij aan de slag met de kwast en het bakje water. Na het spelen hoefde ik enkel even met een handdoek de boel te drogen. Dat maakt verven een heel stuk makkelijker om te doen.

Eerder heb ik ook al een keer ‘baby veilig verven‘ gedeeld, waarbij er een mooi kunstwerk werd gemaakt zonder troep. Ik vind de speeltip verven met water eigenlijk nog makkelijker, omdat deze minder voorbereiding nodig heeft.

Veel speelplezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.