feb 222020
Speeltip voor een dreumes: knisperblokjes

Blokjes in Aluminium

Een tijd geleden maakte ik koffertjes met activiteiten die ongeveer 10 minuutjes speeltijd opleveren. Zodat het nog wat makkelijker zou zijn om een activiteit klaar te zetten, als ik even 10 minuten tijd zonder dreumes aan mijn been nodig heb. Deze speeltip met knisperblokjes voor een dreumes is er ééntje die ik in een koffertje stopte. En dit is echt een knaller!


Speeltip: knisperblokjes

Je hebt nodig: blokken en aluminiumfolie
Vanaf: 12 maanden

De gehele voorbereiding bestaat uit het inpakken van de blokken met aluminiumfolie. De activiteit is ook heel simpel, laat je dreumes de blokken weer uitpakken.  Het geritsel zal je dreumes heel erg leuk vinden. Bovendien oefen je gelijk de fijne motoriek.

speeltip dreumes

Mocht je kindje al wat ouder zijn kun je hem ook de blokken zelf laten inpakken. Zo oefen je weer een andere vaardigheid. 


Ondanks dat de speeltip knisperblokjes zo simpel is, was het een groot succes hier. Zodra alle blokken uitgepakt waren, kreeg ik het koffertje terug en moest ik ze opnieuw inpakken. En zo was hij in totaal een half uur zoet.

Wij hadden het aluminiumfolie van de trappel & ritselactiviteit van zusje hergebruikt. Ook gebruikte ik de geluidsblokken, wat de speeltip extra leuk maakte. Want voor het uitpakken hoorde meneertje de blokken ook al wat geluid maken. Mocht je dit soort blokken zelf ook in huis hebben is het zeker een aanrader om deze te gebruiken.

Het klaarzetten van activiteiten is trouwens echt een aanrader. Want hoewel deze activiteit je nauwelijks tijd kost om voor te bereiden, is het pakken van een koffertje en deze open doen nog veel makkelijker.

Veel speelplezier!

Dit artikel bevat een affiliatelink naar bol.com. Bedankt voor je steun.

Sabine

Ik, Sabine, ben 32 jaar. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ) en dochter (juni 2019). Het leukste tijdstip van de dag is wanneer er weer tijd is om te spelen. Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's en dreumesen.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *