speeltip voor een baby van 4 - 6 maanden

Deze speeltip voor een baby van 4-6 maanden is ideaal voor baby’s die wel wat extra stimulans tijdens de tummytime kunnen gebruiken. Zusje heeft die stimulans niet nodig, want ze heeft het prima naar haar zin tijdens de tummytime. Deze activiteit was daarom voor de afwisseling. 


Speeltip voor een baby: trappel & ritsel

Je hebt nodig: speelkleed, aluminiumfolie en een placemat of stuk karton
Geschikt vanaf: 4 maanden

Pak een placemat of stuk karton in met aluminiumfolie en leg dat op het speelkleed. Leg je baby er met zijn voeten op en laat het geritsel maar beginnen. Door het getrappel van je baby gaat het aluminiumfolie ritselen en dat maakt het voor je baby extra spannend. Het is natuurlijk hartstikke leuk om terwijl je trappelt geluid te horen. 
Zorg dat je baby blote voeten heeft voor een extra sensopatische ervaring.

speeltip voor een baby 4 - 6 maanden

Je kunt eventueel je kindje ook nog met zijn gezicht op het aluminiumfolie leggen. Let dan wel extra goed op dat je kindje de folie niet op gaat eten. Die neiging had onze kleine meid namelijk wel. Ze vond het wel heel leuk om de folie met haar handjes te ontdekken. 


Het geritsel en getrappel was een groot succes bij zusje. Ze genoot hier echt enorm van. Ze gaf allemaal kleine kreetjes en trappelde er op los. Ze ging zelfs een heel klein beetje vooruit tijgeren. Dat hoeft voor mij nog niet zo, ze mag nog wel eventjes mijn kleine baby blijven. Het gaat al veel te snel wat mij betreft.

Deze speeltip voor een baby van 4-6 maanden was dus zeker succesvol bij ons thuis.
De meeste speeltips bedenk ik overigens niet zelf, maar vind ik via pinterest. Het is zeker de moeite waar om ook daar een een kijkje te nemen.

Veel speelplezier.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.