speeltip baby & dreumes

Zusje slaapt inmiddels nog maar 1 keer overdag en dat betekent dat ik ze langer samen wakker heb en de activiteiten die ik voor haar bedenk, eigenlijk altijd samen met Meneertje uitvoerbaar moeten zijn. Het bedenken van een leuke speeltip voor baby & dreumes is een behoorlijke uitdaging kan ik je vertellen. Meneertje is niet zo goed in delen en dus eindigen veel leuk bedachte activiteiten in slaan en huilen. 
Deze poster activiteit ging wel goed en eindigde met 3 lachende gezichten (ja de mijne dus ook ;))


Poster activiteit

poster activiteit

Benodigdheden:

  • Washitape
  • Posters die naar de papiercontainer kunnen (die van mij komen uit de flow, maar je kunt ook prima een tijdschrift met mooie plaatjes gebruiken) in verschillende maten.

Plak de washitape dubbelzijdig op de achterkant van de posters.  Je plakt dus eerst de washitape dubbel, zodat de plakkant aan alle zijden van de buitenkant zit. Plak dan eerst de kleinste posters op en plak er de grotere posters overheen. Het idee is dat wanneer de grote poster eraf getrokken is, de kleine poster verschijnt als een soort verrassing. 

Zorg dat alle posters door je kindje eraf getrokken kunnen worden. Dus hang ze niet te hoog, maar ook niet te laag want het moet wel een beetje uitdaging geven. 

Zusje (10 maanden) wilde ik een beetje stimuleren om wat vaker op haar knietjes te gaan zitten in de kruiphouding en dus hing ik de kleine posters iets hoger voor haar op. 

Toen ik tevreden was, kon het trekken aan de posters beginnen. En Meneertje liet na wat aanmoediging van mijn kant aan Zusje zien wat ze moest doen. Vervolgens trok Zusje zelf haar grote poster er ook af.

Na de eerste ronde hing ik de posters terug. Dit keer eentje speciaal wat hoger voor Meneertje (21 maanden) zodat hij op zijn tenen moest gaan staan. 

Toen we wel klaar waren met het aan posters trekken kwam het tweede gedeelte van deze speeltip voor baby & dreumes. Ik scheurde de posters kapot en liet Meneertje hetzelfde doen, vervolgens maakte ik een propje en stopte deze in de papieren afvaltas. Meneertje ging me snel nadoen en ook Zusje ging heerlijk spelen met het papier. Lekker scheuren, kreukelen, proppen en gooien. 


Deze binnenspeelactiviteiten heb ik ook samen met mijn baby en dreumes geprobeerd:

Niet allen waren even succesvol als de poster activiteit, maar misschien heb je zelf meer geluk.


We hebben met de posters die de prullenbak in zouden verdwijnen ons 40 minuten lang kostelijk vermaakt, zonder tranen! Dat is uniek! Overigens kwam ik wel voor een nieuwe uitdaging te staan, namelijk het maken van foto’s van deze activiteit zonder dat de kinderen er herkenbaar op stonden was echt niet zo makkelijk. Er was er altijd wel eentje die even naar me omkeek. Na een paar gelukte foto’s snel de camera aan de kant gedaan en genoten van de 2 blije gezichtjes. 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.