verlanglijstje maken met peuter

Mijn peuter kan nog niet zelf knippen en plakken heeft hij nog maar net geleerd. Het begrip verlanglijstje snapte Meneertje ook nog niet. Dus toen we het speelgoedboek van bol.com in de bus kregen, vond hij het leuk om door te bladeren maar meer ook niet. 
Toen ik hem zelf doorbladerde was ik wat teleurgesteld, omdat er vooral heel veel plastic speelgoed met lichtjes en knopjes en deuntjes in staat. Ik hou van mooi houten speelgoed en heb een paar weken terug al het verlanglijstje voor mijn peuter gemaakt.
Ik was benieuwd of Meneertje hetzelfde zou uitkiezen als ik gedaan had. Dus gingen we aan de slag om een verlanglijstje te maken. We maakten er ook eentje voor Zusje, waar zij ons mee mocht helpen. 


Verlanglijstje maken met peuter

In plaats van enkel de speelgoedboeken van de grote speelgoedwinkels te gebruiken, besloot ik ook wat foto’s te printen van wat duurzamer speelgoed. Van de merken die niet in de speelgoedboeken staan, zoals Grimms, grapat & holztiger. 
Van het bol.com speelgoedboek scheurde ik de bladzijden uit die ik zelf wel geschikt vond. 

Ik hing de verlangposter op de deur en zette wat lijm en een kwastje voor Meneertje klaar. 
Door de poster op te hangen kon hij makkelijker bij alle plekken. Verticaal plakken is weer een andere ervaring dan het normale plakwerk, dus voor de afwisseling ook wel leuk.

Ik knipte uit wat Meneertje aanwees en hij ging zelf plakken. Super trots was hij op zijn plakwerk. En ook voor zijn Zusje wilde hij wel wat plakken. Voor haar koos ik de plaatjes uit (en soms Meneertje) en deed ik wat dubbelzijdige tape op de achterkant zodat ze hem zelf op de poster kon plakken. 

Ik vond het heel leuk om dit samen met de kinderen te doen. Het was heel leuk om te zien dat Meneertje precies wat cadeautjes uit zocht die ik al gekocht had. Hij wil vooral puzzels en een neushoorn zo bleek. Gelukkig hebben we die al in huis. 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.