speeltuinjacht

Ik probeer dagelijks met de kinderen naar buiten te gaan. Dat lukt absoluut niet altijd, zeker niet als het regent. 
Maar als we naar buiten gaan is de speeltuinjacht veruit het makkelijkste vermaak voor mij en mijn kinderen. Het kost me nauwelijks iets aan voorbereiding en kan makkelijk 2-3 uur duren. Hoewel ik in eerste instantie dacht dat iedere ouder dit doet, bleek dit bij navraag in mijn kennissenkring dus echt niet het geval en besloot ik de speeltuinjacht hier ook te delen. 


Speeltuinjacht

speeltuinjacht

De speeltuinjacht is heel simpel. Ik stap op de fiets met de kinderen en ga een rondje fietsen. Bij iedere speeltuin die past in de leeftijd van mijn kinderen stap ik af en gaan we spelen, tot ze het beu zijn en we opweg kunnen naar de volgende speeltuin. Ik ga echt woonwijken en woonerven op, opzoek naar een speeltuin.

Mocht je toevallig de pokemongo app op je telefoon hebben staan, kun je deze gebruiken in je zoektocht naar speeltuintjes. Heel veel gyms en pokestops zijn namelijk speeltuintjes. Ik gebruik de app uiteraard niet wanneer ik op de fiets ben, maar wel als we gaan wandelen bijvoorbeeld. Ook als we ergens zijn waar ik niet bekend ben wil ik de app wel eens gebruiken in mijn zoektocht naar speeltuintjes. 

Wanneer we op speeltuinjacht gaan neem ik standaard het volgende mee:

  • Drinken voor mij en mijn kinderen
  • Tussendoortjes voor de kinderen
  • Emmer met schepje en vormpjes
  • Kleed om op te zitten
  • Eventueel softshell van ielm, zodat de kleding niet vies wordt. 

Uiteraard gaan er ook luiers en doekjes mijn tas in. Op zonnige dagen mag de zonnebrand ook niet ontbreken. 

De speeltuinjacht heeft ervoor gezorgd dat ik al heel veel verschillende speeltuintjes in mijn wijk (en daar buiten) heb ontdekt. Deze had ik nooit ontdekt, wanneer ik niet op de fiets was gestapt. Het is soms best lastig om een speeltuin te vinden die goed past bij de leeftijd van je kinderen. Daarom vind ik de pokemongo app dus zo handig. 


Overigens gaan we natuurlijk niet iedere dag op speeltuinjacht. Maar wel bijna wekelijks. Op de andere dagen spelen we veel in de tuin en ook daarvoor heb ik een aantal leuke activiteiten bedacht die ik eerder heb gedeeld:

6 x buitenspeeltips voor je dreumes of peuter


Met mooi weer zijn speeltuintjes met zand en water bij ons favoriet. Met kouder weer doen de speeltuinen met een kleine glijbaan en een schommel het heel goed. Welke elementen moet een speeltuin bevatten voor jouw kindje? Ik lees je antwoord graag hieronder in de comments.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.