Kussenloop activiteit voor de grove motoriek

Het is nog maar half april maar ik mis de paar zonnige dagen met een temperatuur van rond de 25 ℃ nu al. Wanneer de zon schijnt en de kinderen zelf wat rondscharrelen in de tuin, terwijl ik op mijn loungeset kan liggen. Eerlijk gezegd is het beeld dat ik zojuist schetste een droom, want vaak ben ik net als zij druk in de weer met spelen of in de tuin aan het werk. Maar wanneer het echt warm is, dan ga ik automatisch in de vertraging en dat mis ik nu al. Gelukkig moet de zomer nu dus nog komen.

De speeltip van vandaag is een activiteit voor de grove motoriek. En hij kan zowel binnen als buiten en is daarmee dus geheel weersonafhankelijk. Wel zo fijn op de regenachtige dagen of wanneer je simpelweg een hele dag binnen wilt zitten.


Speeltip kussenloop: een activiteit voor de grove motoriek

Benodigdheden:

  • Kussens 
  • Je kindje 😉

Ik legde de kussens van de loungeset op een rijtje in het gras. Liep er vervolgens zelf een keer overheen en al snel volgde mijn grote dreumes. Dat bleek echt nog niet zo gemakkelijk en daarom ontzettend uitdagend voor hem. Bij het overstappen naar een volgend kussen verloor hij steeds zijn evenwicht en schaterde het uit van het lachen als hij dan in het kussen viel. 
Ook kruipen over de kussens vroeg wat extra vaardigheid. En ook die vaardigheid moest flink geoefend worden. We hebben ons zo een hele tijd kunnen vermaken. 

Na het spelen hebben we heerlijk op de kussens gestoeid en ze ook nog gebruikt om verstoppertje te spelen. 

Ik heb de activiteit ook al eens binnen geprobeerd met onze kussentjes uit de bank en ook dat was een succes. Het blijkt dus echt best wel lastig te zijn om over te stappen van het éne kussentje naar het andere. 


Activiteiten kunnen vaak heel simpel zijn en hoeven dus echt niet altijd duur speelgoed te bevatten. Ook een activiteit voor de grove motoriek kan dus prima binnen en heeft niet gelijk een verbouwing van je huis nodig, zoals de kussenberg die we laatst bouwden 😉

Wat voor activiteiten doe jij om de grove motoriek te stimuleren? Ik lees je antwoord graag in de comments. 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.