De speeltip van vandaag heb ik niet zelf bedacht, ik zag hem op de instagram van helpmijnmoederispedagoog. Een ideaal spelletje voor tussendoor zoals ze zelf schreef en dat is het ook echt. 
Het mooie is dat het ook nog is een duurzaam spel is door het hergebruik van een drinkkarton met dop.


Hergebruik drinkkarton met dop

hergebruik drinkkarton met dop

Voorbereiding

Dat is het fijne aan deze activiteit, die is er nauwelijks. Ik pakte een waterpak dat leeg was, waardoor ik het zelfs niet schoon hoefde te maken. De dop deed ik eraf en ik knipte er een luikje uit aan de onderkant. Vervolgens pakte ik wat pompons en de activiteit was klaar.

Zusje keek eerst even toe hoe ik de pompons netjes in het waterpak deed via de dop, en vervolgens ging ze er zelf mee aan de slag. 

Ik vond het zo schattig om te zien, hoe ze bukte om te kijken waar het pomponnetje gevallen was. En dan de pomponnetjes er allemaal uithaalde en vervolgens weer in het gaatje stopte. Het was een hele serieuze activiteit voor haar en ze vond het maar wat leuk dat ze eventjes 1 op 1 aandacht had met mama. Die momentjes zijn zeldzaam, want meestal is haar grote broer er als de kippen bij. Haar grote broer heeft zelf ook nog eventjes het spelletje gespeeld toen hij het zag staan, maar kwam tot de conclusie dat hij al heel goed was in pomponnetjes in een gaatje stoppen. Het spel voor hem was dan ook snel klaar. Daarom ook echt een leuk spel voor een oudere baby of jonge dreumes.

Net zoals bij de sensopatische activiteit met pompom ijsblokjes van vorige week, deed Zusje ook nu de pompons in haar mond stoppen. Niet erg, maar niet de bedoeling en dus is supervisie absoluut nodig. 


Dat we de drinkkarton met dop met dit spel een extra levenscyclus geven is mooi meegenomen vond ik. Na het spelen kon hij alsnog in de plasticafvalbak om gerecycled te worden, maar altijd fijn om eerst te worden hergebruikt. Wat is jouw favoriete item dat je hergebruikt? En waar zet je het dan voor in? Ik ben benieuwd naar je reactie en hoop hem graag te lezen in de comments. 

hergebruik drinkkarton met dop

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.