speeltip hamertje klei

Iedereen kent het spelletje hamertje tik denk ik wel. Dat is een goede manier om aan de hand-oog coördinatie te werken. Ik bedacht een wat lievere variant die heel goed geschikt is voor een dreumes of peuter, namelijk de speeltip hamertje klei.

Ideaal voor de regenachtige ochtenden of middagen. Of wanneer je merkt dat je kleintje een beetje gefrustreerd is en hoog nodig zijn energie eruit moet slaan.


Benodigdheden:

Hamertje en klei (eventueel zelf maken)

Voorbereiding:

Maak balletjes van de play dough. Laat vervolgens de bedoeling aan je kindje zien, door met een hamer een balletje plat te slaan. Geef het hamertje aan je kindje en nu kan hij zijn gang gaan.

Ik gebruikte dit keer echte play-doh, deze hadden we gekregen op een verjaardag. Niet iets wat ik normaal koop, omdat het heel simpel zelf te maken is. Het recept heb ik laatst gedeeld.


Ik deed de activiteit met Meneertje, aangezien Zusje nog wat te klein is. Meneertje begreep de bedoeling, maar de klei was wel erg veerkrachtig en hij moest daarom meermaals slaan om een balletje goed plat te krijgen. Niet dat, dat erg is. Zo bleef het spelletje hamertje klei extra lang leuk.

Hij vond het slaan met de hamer heel leuk. De speelgoed hamer ligt normaal opgeborgen, dus dat hij hem nu mocht gebruiken was extra leuk.

Ik ben benieuwd of jij de speeltip hamertje klei gaat uitproberen? Laat je antwoord achter in de comments. Mocht je nog meer speeltips willen, kijk dan zeker eventjes op deze pagina of op mijn Instagram

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.