Speeltip halloween krassen

Ik kwam een magical scratch pad tegen bij de action. En bedacht me dat dit meneertje dit misschien wel heel leuk zou vinden. Hij kan sinds kort een potlood vasthouden en krast ermee. Hartstikke leuk natuurlijk, maar misschien is het nog leuker om te krassen terwijl er allerlei kleuren verschijnen.

Dit magical scratch pad oftewel een blok met magisch kraspapier koste me 1,99 euro. Ik bedacht de speeltip: Halloween krassen mee.


Speeltip: Halloween krassen

Je hebt nodig: een blok magisch kraspapier en een kraspen.
Vanaf 15 maanden.

Je hele voorbereiding bestaat uit het maken van een Halloween tekening op het kraspapier. Ik maakte een spookje, zoals je ziet ben ik niet geboren met de meest prachtige tekenkunsten. Overigens heb ik ook geen knutselkunsten, maar ook dat weerhoudt me niet om zo af en toe te knutselen. 

Ben je tevreden met de tekening, leg hem dan samen met een kraspen voor je dreumes neer. Laat je dreumes heerlijk krassen. Het kan best wel zo zijn dat er helemaal niets van je tekening over blijft. Het gaat er om dat je kindje zijn creativiteit kan uiten. 

Moet je voor deze Halloween activiteit echt een Halloween tekening maken? Nee, dat hoeft niet. Je kindje kan prima krassen op het blad zonder tekening, is net zo leuk. 


Mijn kleine meisje is nog te klein om te kunnen krassen, zij mocht meekijken en dat vond ze prima. Misschien wel leuker, want ze was behoorlijk aan het schaterlachen. 

speeltip halloween krassen

Meneertje mocht wel lekker gaan krassen. Dat vond hij in het begin nogal lastig. Ik heb daarom een paar keer geholpen en uiteindelijk had hij de smaak te pakken en ging hij krassen. Hij vond het wel leuk volgens mij, want ik hoorde behoorlijk wat kreetjes. 

Deze Halloween krassen speeltip vond ik weer een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. 

Lees ook: speeltips voor baby’s & dreumesen

Veel speelplezier!

In dit artikel vind je een affiliatelink naar bol.com. Bedankt voor je steun!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.