speeltip feestje met de garde

Ik vind activiteiten met pompoms er al snel uit zien als een feestje. Deze speeltip is daarom echt een feestje met de garde.

Ik kwam deze activiteit tegen op pinterest en probeerde hem uit. Mijn kleine man gaf er zijn eigen draai aan en zodoende vonden we samen een originele speeltip. 


Geschikt vanaf 12 maanden (meneertje is 15 maanden op de foto’s)

Je hebt nodig: Pompoms, een garde en eventueel een bakje om de pompoms in te stoppen

speeltip feestje met garde

De hele voorbereiding bestaat uit de pompoms in de garde doen. Dat kostte mij 10 seconden werk. Vervolgens zet je, je kleine boef in een stoel en geeft hem de garde. De bedoeling is dat je kindje de pompoms eruit haalt en eventueel in een bakje stopt. Je kunt zelf laten zien dat hij ze eruit kan pulken.

speeltip feestje met de garde

Mijn kleine man deed dat een keertje en kwam vervolgens tot de ontdekking dat het veel leuker is om heel hard met de garde te zwaaien of gewoon met de garde op tafel slaan. Zo komen de pompoms er ook uit. Daarna in het bakje stoppen deed hij niet. Het bakje ging namelijk als eerste van de tafel. Toch was hij wel een minuut of 5 zoet met deze activiteit.

Ik heb de garde een aantal keer gevuld en zo heeft hij er een kwartiertje mee gespeeld. 

In de avond vulde ik de garde weer en legde ik deze alvast klaar op zijn kastje voor de volgende dag. In het kastje staat ook de pringlesbus met de deksel met gaten, die ik gebruikte voor de speeltip “stop het er maar in”

Meneertje zag de garde en de pringlesbus en bedacht zelf dat hij prima eerst alle pompoms uit de garde kon zwaaien om ze vervolgens in de pringlesbus te stoppen. 

Dit heeft hij de afgelopen dagen zeker nog 10 keer herhaald en is er in totaal al een paar uur mee bezig geweest. In ons huis kom je tegenwoordig overal kleurige pompoms tegen, het is hier dan ook echt een feestelijke bedoeling. 


Ik vind het mooi om te zien dat wij volwassenen een spel kunnen bedenken, maar dat kinderen toch hun eigen spel gaan doen. Die creativiteit en fantasie is prachtig!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.