ballenbaan

Herken je dat, dat je wel eens een te gek idee hebt voor je kindje en dat het in de werkelijkheid net even wat anders gaat? Deze activiteit is daar een goed voorbeeld van. Hoewel ik er nog steeds van overtuigd ben dat dit een hele leuke activiteit is, bleek Meneertje een heel ander idee te hebben over deze ballenbaan. 

Benodigdheden

Karton, tape (schilders of washitape), papieren bekertjes en ballen die in de bekertjes passen. Wij gebruikte onze mooie set van Grimms

ballenbaan

Voorbereiding

Plak de bekertjes aan het eind van de tafel vast met tape. Knip 2 lange stukken karton uit en plak deze met tape op de tafel zodat ze verticaal omhoog staan. Dit is bedoeld om de ballen binnen de baan te houden.

Laat je kindje op een stoel voor de tafel zitten en de ballen rollen. De bedoeling is natuurlijk om de bal in het bekertje te rollen. Rol je te snel dan gaat het balletje er overheen en rol je niet recht genoeg ernaast. 


Zoals ik eerder zei, besloot Meneertje totaal iets anders te doen. Hij vond het leuk om de balletjes zelf in de beker te doen. En toen hij ontdekte dat hij de bekertjes eraf kon halen was dat het enige wat hij nog ging doen. Ze eraf halen en weer terug plakken.

Hoewel dat niet mijn bedoeling was, speelde hij fijn zijn eigen spel. Aangezien ik overtuigd ben van deze ballenbaan (of gewoon heel koppig ben) gaan we hem over een tijdje nogmaals proberen om te kijken of hij dan wel succesvol is.

Overigens komt dit dus wel vaker voor. Zo ontdekte ik dat washitape van de grond afhalen alleen al een leuke activiteit is, toen we bezig waren met de activiteit bevrijd de dieren.

Gebeurd dit bij jou nou ook? Dat je een leuke activiteit hebt klaar gezet, maar je kleine dus totaal iets anders gaat doen? Ik ben benieuwd of jij daardoor ook een andere leuke activiteit hebt ontdekt. Ik lees je antwoord graag in de comments. 

Veel speelplezier!
Sabine

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.