speeltip dreumes aaahhh push it

De speeltip voor een dreumes van vandaag bestaat uit 3 activiteiten. Waarvan er eentje pas geschikt is vanaf 18 maanden. Je kindje kan weer heerlijk zelf aan de slag, terwijl jij met een half oog toekijkt en de was vouwt. Het is denk wel duidelijk dat ik dat soort activiteiten het beste vind. Ik vind spelen met mijn kleine schatjes echt geweldig. Daar geniet ik enorm van, maar af en toe is het wel zo fijn als ze zelf gaan spelen. Er moet ook worden schoongemaakt helaas. Daarom deel ik ook graag speeltips zoals deze.


Speeltip dreumes: Aaahhh push it!

Je hebt nodig: Eierdoos en wattenstaafjes.
Geschikt vanaf: 15 maanden

Zet de eierdoos op zijn kop en prik per ei een gaatje met bijvoorbeeld een breinaald of kurkentrekker. Zorg ervoor dat de gaatjes niet te groot zijn. Stop in ieder gaatje een wattenstaafje, zodat de kop in de eierdoos zit en het staafje eruit steekt.

Nu kan je dreumes aan de slag. Hij kan de wattenstaafjes naar beneden gaan duwen. Dit gaat in het begin wat stroef, maar al snel gaat dat makkelijker.

Wanneer de staafjes er heel gemakkelijk doorheen gaan en ze niet meer zo goed erboven uit blijven steken kun je de tweede activiteit introduceren.

Maak nu de gaatjes iets groter zodat de wattenstaafjes er makkelijk doorheen gaan. Leg wat wattenstaafjes neer en laat je dreumes ze zelf in het gaatje stoppen.

Heb je een dreumes die de 18 maanden gepasseerd is kun je eventueel de gaten verschillende kleuren geven met wat verf en ook de wattenstaafjes kleuren. Nu kan je dreumes de wattenstaafjes in een gat stoppen wat met kleur overeenkomt. Zo leert hij gelijk op kleur sorteren. Wist je trouwens dat kleur sorteren eigenlijk een hele goede wiskundige vaardigheid is?


Meneertje (16 maanden) was heel serieus met deze activiteit aan de slag. Hij vindt dingen ergens instoppen echt geweldig, zoals ook met de spompoms en de pringlesbus. Ik had daarom al een voorgevoel dat hij dit wel heel leuk zou vinden. In het begin moest hij behoorlijk hard duwen om het wattenstaafje in de eierdoos te krijgen, daar keek hij dan ook heel serieus bij. 

Ik heb hem nog niet kleur laten sorteren, omdat hij vooralsnog geen interesse toont in het sorteren van kleuren. Daar is hij ook nog wat jong voor, daarom ben ik van plan om de eierdoos over een maand of 2 te verven. 

Mocht het kleuren sorteren bij jullie een groot succes zijn, laat het me dan weten in de reacties.

Lees ook: alle speeltips voor babys en dreumesen op een rijtje voor nog meer speeltips voor je dreumes.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.