Ik bekeek laatst mijn Instagram en zag eigenlijk alleen maar speeltips staan die de fijne motoriek bevorderen. Heel fijn en heel nuttig natuurlijk, maar de grove motoriek mag niet vergeten worden. Ik stelde me als doel om wat vaker activiteiten te bedenken die juiste de grove motoriek bevorderen. De eerste die ik deel is de speeltip: de kussenberg. Ik kan alvast verklappen, dat dit een heel groot succes was.


Speeltip: de kussenberg

Benodigdheden:

Kussens, boxkleden en een groot kleed.

Voorbereiding:

Ik maakte met alle kussens die we in huis hebben een hele grote berg. Ik gebruikte daarvoor kussentjes uit de bank, maar ook de kussens uit de loungeset en de tuinset. De grote kussens gingen onderop en de kleinste bovenop. Om de berg had ik wat boxkleden gelegd, je kunt eventueel ook een dekbed gebruiken. De berg bedekte ik met een heel groot kleed, eventueel kun je meerdere kleden gebruiken.

kussenberg

Ik had alles klaargezet terwijl de kinderen op bed lagen. En toen ze na het slaapje in de woonkamer kwamen, klom Meneertje (20 maanden) eigenlijk gelijk de berg op. Dit lukte niet gelijk, maar dat is juist het leuke eraan. Ook Zusje mocht nog even de berg op. Dat vond ze natuurlijk ook prachtig.

Tijdens het spelen verschoven de kussens wel, waardoor de berg steeds lager werd. Maar eigenlijk maakte het hem niet zoveel uit. Hij was blij dat hij kon klimmen, rollen etc. 

Speeltip: de kussenberg

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel een beetje eng vond om hem zo te laten spelen. De berg was toch best hoog en hij vond het zo leuk om eraf te glijden, dat hij gewoon hup met hoofd naar beneden eraf ging glijden. Vond hij enorm grappig. Voor zijn motoriek misschien goed, maar duidelijk niet voor mijn hart.
Mocht je deze speeltip thuis dus ook gaan proberen, sta er dan echt bij voor als het eventueel wel fout gaat.

Wat mij betreft was de speeltip: de kussenberg een geslaagde activiteit. Die we zeker vaker gaan herhalen.

En zo leuk om een keertje binnen met de grove motoriek bezig te zijn. Doe jij wel eens activiteiten gericht op de grove motoriek binnen? Ik lees je antwoord graag in de comments.

Veel speelplezier!

Sabine

Speeltip: de kussenberg

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.