jan 252020
Speeltip: boeken omgooien

Deze speeltip is voor je baby. Vooral leuk voor een baby die nog niet kruipt of tijgert, maar al wel rondjes draait. Ik zag hem voorbij komen op Instagram en moest hem uitproberen. Alle credits gaan daarom ook naar: spel ideeen van mama anouk.


Speeltip: boeken omgooien

Benodigdheden:

Boeken waar op gekwijld mag worden.

Voorbereiding:

Zet de boeken rondom je baby neer. 

Waarschijnlijk zijn de boeken voldoende om de interesse van je baby te wekken en gaat je baby vanzelf de boeken proberen te pakken. Wanneer je baby draait kan ze de boeken omgooien met haar handjes of voetjes. Het omvallen zal je baby ook razend interessant vinden. 


Mijn kleine boekenwurm vond deze activiteit zo leuk, dat we hem al een aantal keer gedaan hebben. Haar grote broer komt keer op keer kijken en pakt zijn lievelingsboekjes uit de cirkel. Alsof hij wilt zeggen dat Zusje er niet mee mag spelen. Af en toe geeft hij haar een boek uit de cirkel of slaat hij zelf een boek open en begint voor te lezen. Nouja voor te lezen hij zegt onbegrijpelijke dingen terwijl hij in het boek kijkt. 
Zusje vindt het allemaal prachtig en moet steevast lachen om haar broer.

We deden deze activiteit voor het eerst tijdens de kinderboeken challenge van lemniscaat. Die challenge was heel leuk om te doen en zorgde ervoor dat we wat extra activiteiten met boeken hebben gedaan. Zo deden we ook mee aan de nationale voorleesdagen en zijn we voor het eerst met zijn allen naar de bibliotheek geweest. Ik huur sowieso wel boeken bij de bibliotheek, maar laat deze altijd afleveren op het afhaalpunt in de buurt. Maar zelf neuzen tussen de boeken is toch een andere ervaring.

Heb jij meegedaan met de challenge of met de nationale voorleesdagen? Ik lees je reactie graag hieronder.

Veel speelplezier!

Sabine

Ik, Sabine, ben 32 jaar. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ) en dochter (juni 2019). Het leukste tijdstip van de dag is wanneer er weer tijd is om te spelen. Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's en dreumesen.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *