boeken omgooien

We zijn bijna op de helft van de kinderboekenchallenge en wat vind ik het leuk. Vandaag was het thema jeugdfavoriet. Maar ik ging eigenlijk voor een babyfavorietje, namelijk de boeken van Nijntje en al haar vriendjes.
Mijn beide kleintjes genieten nog steeds enorm van de boeken van Dick bruna. Waar ze ook van genieten is het omgooien van boeken. Maar niet zoals mijn baby vorig jaar deed.


Nijntje – Dick Bruna

Nijntje is een icoon en een echt Nederlands export product. Zodra je op schiphol bent zie je Nijntje werkelijk overal. En dat is niet voor niets. De tekenwijze van Dick bruna is subliem en door het gebruik van mooie primaire contrasterende kleuren spreekt het ook echt de aller kleinste kinderen aan.

Bij ons is vooral het Nijntje aanwijsboek echt kapot gebladerd. En dat wordt hij nog steeds. Absoluut een mooi cadeau voor een kindje dat 1 jaar wordt.

Speeltip: boeken omgooien

boeken omgooien

Deze speeltip is voor je baby. Vooral leuk voor een baby die nog niet kruipt of tijgert, maar al wel rondjes draait. Ik zag hem voorbij komen op Instagram en moest hem uitproberen. Alle credits gaan daarom ook naar: spel ideeen van mama anouk.

Benodigdheden:

Boeken waar op gekwijld mag worden.

Voorbereiding:

Zet de boeken rondom je baby neer. 

Waarschijnlijk zijn de boeken voldoende om de interesse van je baby te wekken en gaat je baby vanzelf de boeken proberen te pakken. Wanneer je baby draait kan ze de boeken omgooien met haar handjes of voetjes. Het omvallen zal je baby ook razend interessant vinden. 


Mijn kleine boekenwurm vond deze activiteit zo leuk, dat we hem al een aantal keer gedaan hebben. Haar grote broer komt keer op keer kijken en pakt zijn lievelingsboekjes uit de cirkel. Alsof hij wilt zeggen dat Zusje er niet mee mag spelen. Af en toe geeft hij haar een boek uit de cirkel of slaat hij zelf een boek open en begint voor te lezen. Nouja voor te lezen hij zegt onbegrijpelijke dingen terwijl hij in het boek kijkt. 
Zusje vindt het allemaal prachtig en moet steevast lachen om haar broer.

Veel speelplezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.