bevrijd het poppetje

Mijn man werkt bij een te gek it-bedrijf en deze organiseerde een soort thuisborrel (met een paar collega’s thuis) om de zomer coronaproof in te luiden. Hiervoor kregen we een heel pakket met allerlei lekkers in huis, maar ook kartonnen bekertjes, ballonnen, papieren rietjes en nog meer. Spulletjes die ik nu dus kan hergebruiken.
Zo gebruikte ik dit keer het kartonnen bekertje en de papieren rietjes voor deze bevrijd het poppetje activiteit. 


Bevrijd het poppetje

Benodigdheden:

  • Bekertje of wc-rolletje
  • Papieren rietjes of stokjes
  • Poppetje van bijvoorbeeld grimms of iets anders kleins 

Beschrijving:

Ik maakte met een schaar wat gaatjes in het bekertje en stopte er een poppetje van grimms in. Vervolgens stak ik de reitjes door de gaatjes. Zo kon het poppetje er niet meer uitvallen. Het doel was natuurlijk om het poppetje te bevrijden.

bevrijd het poppetje

Zusje (12 maanden) moest eerst even ontdekken hoe het precies werkte en vervolgens ging het heel snel. Zo heeft ze een aantal keer het poppetje bevrijd, om vervolgens zelf een spel te verzinnen. Eerst was het leuk om het poppetje erin en eruit te halen en vervolgens bleek het doen alsof je drinkt ook echt een leuk spel. 


Opzoek naar meer activiteiten zoals bevrijd het poppetje die leuk zijn voor een baby/dreumes van 10 tot 14 maanden? Ik schreef eerder over deze activiteiten:


Zusje bleef zo een minuut of 10 heerlijk in haar stoel zitten spelen. Dat was wel fijn, want haar broer was aan het kleien. En als ze dan rond kruipt eet ze steeds het klei op. Iets wat niet helemaal de bedoeling is. Vervolgens heb ik haar nog even kunnen afleiden met wat kleurwerk, maar daar trapte ze niet helemaal meer in. Ze wilde ook kleien, tegen beter in toch gegeven en drie keer raden wat er gebeurde. Binnen 10 seconden zat de klei in haar mond. Tja toen was het tijd voor wat pedagogisch verantwoorde filmpjes 😉

Gaat dit bij jou thuis ook zo? De jongste afleiden met van alles om met de oudste een andere activiteit te kunnen doen? En wat zijn dan jouw beste afleidingsmanoeuvres? Ik lees je antwoord graag in de comments.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.