We hebben al veel verschillende dingen uitgeprobeerd als het gaat om dieren bevrijden. Het blijft een favoriete activiteit van Meneertje. Niet alles werkt even goed, maar met dieren spelen vindt hij eigenlijk altijd wel leuk. Het is de derde keer dat ik zo’n activiteit goed genoeg vond voor mijn blog en het mag dan ook geen verrassing zijn dat de speeltip van vandaag bevrijd de dieren 3 heet. 


Bevrijd de dieren 3

Voorbereiding:

Ik wikkelde chenilledraad (van die raggetjes) om de dieren heen. Voor de grote dieren, gebruikte ik meerdere draadjes. Ik wikkelde ze zo strak mogelijk en maakte allerlei bochten, zodat het echt wat lastiger werd om de dieren eruit te krijgen.

Nadat ze ingewikkeld waren, kon Meneertje aan de slag. De eerste ronde had ik de dieren niet heel goed ingewikkeld en gleden de draadjes er zo’n beetje af. Dat was ook wel het nadeel van gebruik maken van onze prachtige holztiger dieren. Ik denk dat het met plastic dieren wat moeilijker is. We hebben het niet uitgeprobeerd want deze hebben we niet in huis.

Ik loste het op door de chenilledraad in allerlei bochten onderdoor overheen te wikkelen, zodat het echt moeilijker was om de draaid eraf te krijgen. 

Meneertje heeft zo heerlijk gespeeld. Toen hij klaar was met spelen heb ik ze nogmaals ingewikkeld en in een bak gedaan, zodat hij ze later gemakkelijk kon pakken. Dit deed hij een uur later alweer. Wat wil zeggen dat hij het volgens mij een prima activiteit vond. Hij is echt dol op dieren dus ik had stiekem ook niets anders verwacht.


De andere bevrijd de dieren activiteiten op mijn blog zijn:


De holztiger dieren zijn inmiddels weer allemaal vrij en staan op de kast te wachten tot een nieuw avontuur. Deze dieren zijn misschien wel het meest gebruikte speelgoed in onze kast. Met welk speelgoed wordt er bij jou het meest gespeeld? Ik lees je reactie graag in de comments of instagram.

bevrijd de dieren

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.