Nu het nog heel even officieel zomer is, wil ik graag de speeltip bellen meppen, met jullie delen. Je kunt hem overigens ook prima in de winter doen, maar op mijn foto’s is het overduidelijk zomer. En dus wilde ik ze graag vandaag posten. Je vindt naast de speeltip bellen meppen ook een recept voor bellenblaas.


Speeltip bellen meppen & recept bellenblaas

Benodigdheden bellen meppen:

  • Vliegenmepper
  • Bellenblaas
  • Bonuspunten voor bellenblaasmachine

De regels zijn heel simpel. Je kindje mag de bellen kapot slaan met de vliegenmepper. 

Meneertje vond dit echt heerlijk om te doen en zelfs Zusje was mee aan het genieten. Het was lastig om hier fatsoenlijke foto’s van te maken, aangezien ik zelf aan het blazen was. En eerlijk gezegd kon ik niet snel genoeg blazen. 
Mocht je een bellenblaasmachine hebben, dan is het absoluut een aanrader om deze te gebruiken. Helaas was ik zelf de bellenblaasmachine en mocht ik zelf aan de slag. Het was echt heerlijk om te zien hoe Meneertje door de tuin rende en Zusje erachteraan kroop. Die blije gezichtjes zijn echt goud waard. 

Onze bellenblaas is inmiddels op, maar geen nood. Want je kunt het super makkelijk zelf maken. Na wat testen is dit het recept wat ik het beste vindt werken. En met spulletjes die ik sowieso in huis heb. 

Benodigdheden bellenblaas recept:

  • 250 ml warm water
  • 50 gram suiker
  • 100 ml dreft (of ander afwasmiddel zonder citroen)

Roer de suiker door het warme water en zorg dat de suiker helemaal opgelost is, voordat je het afwasmiddel toevoegt. Nadat je het afwasmiddel hebt toegevoegd roer het dan voorzichtig door en laat alles afkoelen. 

Het beste resultaat krijg je wanneer je het een dag van te voren maakt. Maar eerlijk gezegd maakt het niet zoveel uit. En eigenlijk plan ik dit soort dingen nooit goed van te voren en dus blazen we gewoon met lauw warme bellenblaas. Ze gaan er iets sneller door kapot, maar dat is gewoon pech. 

Tot slot nog een extra tip die ik al eens op Instagram plaatste. Doe de bellenblaas in een klein emmertje zodat je dreumes of peuter zelf bellen kan blazen, zonder dat jij dat potje hoeft vast te houden. En dat is zoveel makkelijker.


Mocht je me nog niet volgen op Instagram, dan zou ik het leuk vinden als je dat alsnog doet. Ik plaats er wekelijks een paar speeltips en in mijn stories zie je van alles voorbij komen. Ik hoop je daar te zien.

speeltip bellen meppen en recept bellenblaas

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.