Op een zonnige zondag gingen we met het gezin naar het bos, daar hadden we tijdens een eerdere wandeling een mooie zandvlakte gevonden met veel schaduw en zon. Ideaal om een uurtje met de kinderen te besteden vonden wij. Terwijl er werd rond gerend om dennenappels te verzamelen ontstond dit spelletje met onze dochter (11 maanden). Al snel deed Meneertje (23 maanden) ook mee met de activiteit balanceer de zandvormpjes. 


Balanceer de zandvormpjes

balanceer de zandvormpjes

Benodigdheden: Stokken, zandbak (kan ook in de tuinaarde) en zandvormpjes. 

We stoken wat stokken in de aarde en verzamelde onze zandbakvormpjes. Vervolgens deed ik de zandbakvormpjes op de stok hangen en kon onze dochter de vormpjes eraf halen. Dat vond ze al heel leuk om te doen.


Mijn man ging met deze activiteit verder en vervolgens kwam onze zoon ook kijken. Mijn man legde aan hem uit wat hij moest doen en vervolgens ging Meneertje aan de slag. Hij mocht de zandbakvormpjes aan de takken hangen. Maar dat is best lastig, omdat hij een balans moest zoeken anders vielen de vormpjes er gelijk af.
Dat ging niet zonder een paar gefrustreerde kreten en soms wat hulp. Maar zodra het hem zelf lukt is hij dan ook super trots. Zo trots dat Zusje de vormpjes er niet meer af mocht halen. 
Gelukkig waren er nog meer dennenappels te vinden en werd Meneertje afgeleid en kon Zusje rustig verder met haar eigen spel.

We hadden zo een heerlijke ochtend in het bos. Geen geruzie of gedoe en dat is in ons huishouden met 2 kinderen onder de 2 best zeldzaam als ik eerlijk ben. 


Balanceer de zandvormpjes is een activiteit die leuk is om te doen voor een oudere dreumes en peuter, maar voor baby’s ook heel geschikt omdat zij de vormpjes eraf kunnen halen.

Weet jij nog een leuke activiteit die voor zowel baby’s als dreumesen en peuters leuk is? Laat het me dan weten in de comments, misschien dat ik jouw activiteit wel uitprobeer en er een post van maak. 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.