baby sensopatisch mandje

Op Pinterest maar ook Instagram zie je ze met enige regelmaat voorbij komen, wanneer je zoekt op activiteiten baby de sensory baskets. Op zijn Nederlands is het gewoon een sensopatisch mandje, maar dat bekt net wat minder lekker dan sensory basket. 

Ze zijn ook nog eens heel simpel in elkaar te zetten en je baby is er heel lief zoet mee. Of tenminste die van mij dan (garanties op rustig thee drinken geef ik niet).


Benodigdheden:

Sensopatisch materiaal (oftewel verschillende spulletjes van verschillend materiaal om te kunnen voelen) en een mandje.

sensopatisch mandje

Voorbereiding:

Stop al het verzamelde materiaal in het mandje. Zet het mandje neer voor je baby en laat je baby rustig alle spulletjes ontdekken. 

Ik koos ervoor om er een blauw mandje van te maken. Ik stopte er het volgende in:

  • Houten bal (grimms
  • Houten spoeltje (grimms
  • Lapje vilt (HEMA)
  • Nagelvijl (bodyshop) the future is women 
  • Knisper olifant (maileg)
  • Grote Pompon (HEMA)
  • Lepeltjes uit pannensetje (HEMA)

De spulletjes zijn allemaal verschillend in vorm of structuur. Zodat het voelen wordt gestimuleerd. De nagelvijl heeft natuurlijk een dubbele boodschap voor mijn dochter 😉


Ik begon met deze activiteit toen Zusje ongeveer 7 maanden was en dit was mijn go to activiteit als ze wat jengelig werd, maar het nog geen etenstijd was. We hebben al een hoop kleuren voorbij zien komen en iedere keer probeerde ik haar weer iets nieuws te laten ontdekken. 

Uiteraard met supervisie van mij, want niet alle spulletjes in het mandje zijn even babyproof. Let daar dus ook op, wanneer je zelf een mandje maakt.

Het was ook lang geleden dat ik bewust een sensopatische activiteit deed. Jammer eigenlijk, want ze zijn bijna altijd een succes. Ik ben nieuwsgierig of jullie vaak sensopatische activiteiten doen? Ik lees je antwoord graag in de reacties hieronder.

Veel speelplezier!
Sabine

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.