ballen grijpen

Zusje heeft de afgelopen tijd vooral heel veel activiteiten herhaald en is druk bezig geweest met het ontwikkelen van haar kruip en zit skills. We hebben daarom niet gek veel activiteiten speciaal voor haar gedaan. De activiteit van vandaag is er daarom eentje die we bijna 2 maanden geleden deden, toen ze nog niet kon zitten en net 9 maanden oud was. De activiteit ballen grijpen was bedoeld om haar uit te dagen om omhoog te komen. 


Ballen grijpen

Benodigdheden:

  • Zelfklevend kaftpapier
  • Washitape (of schilderstape)
  • Ballenbakballen

Ik plakte het zelfklevend kaftpapier met de plakkende kant naar buiten op onze speeltafel. Ik gebruikte washitape zodat de tape geen lijmresten zou achterlaten. Vervolgens plakte ik er de ballenbakballen op.

Zusje kon vervolgens aan de slag om de ballen eraf te halen. Ik had ze bewust wat hoger gehangen, zodat ze echt moeite moest doen om de ballen eraf te halen.  Moeite moest ze zeker doen, want de ballen gingen er niet heel gemakkelijk af. Maar na wat oefening lukte het haar wel. Ik wilde haar ook wat uitdagen en dat was dus zeker gelukt.

Mijn kleine eigenwijze meisje ging nadat ze wat ballen eraf had gehaald, snel peuteren aan de washitape die het zelfklevend kaftpapier op zijn plek hield. Dat was veel leuker dan die ballen eraf halen. Bovendien kreeg ze op deze manier alle ballen er in één keer af.


Deze activiteit is vergelijkbaar met de plakkende muur die ik eerder met Meneertje maakte, toen hij 14 maanden was. Dat was toen ook een heel groot succes.

Je kunt het principe voor nog zoveel meer activiteiten gebruiken. Kleur sorteren, wanneer je het kaftpapier een kleurtje geeft (of er gekleurd papier achter plakt) of vormen sorteren door het zelfklevende papier in een vorm te knippen en op te plakken. 
Wij zijn voorlopig nog niet aan het sorteren, maar zodra één van de twee interesse gaat tonen in sorteren gaan we het zeker proberen.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.