hoog contrast kaarten voor baby's

We zijn bijna op het einde gekomen van de speeltiendaagse. Speeltip 9 is een tip voor de allerkleinste baby’s. Een speeltip speciaal voor de newborn baby’s. En een speeltip met een freebie! Hoe leuk is dat?
Lees snel voor voor de gratis hoog contrast kaarten voor baby’s.

Een baby van 0-3 maanden hoeft eigenlijk nog niet te spelen. Ik vind het spelen dus ook echt niet nodig en met mijn newborn baby’s heb ik vooral heel veel geknuffeld. Spelen is dus echt niet nodig. Baby’s raken snel overprikkeld dus je kunt het beste hier voorzichtig mee zijn.
Wel kun je, je baby alvast helpen met rustige spelletjes.
Zo vinden baby’s het prachtig om naar hoog contrasterende plaatjes te kijken. Zwart/wit-plaatjes zijn voor hen erg fijn om te zien.

DIY zwart/wit kaarten

Eerder deelde ik al een DIY hoe je zelf deze mooie kaarten kunt maken. Maar welke moeder heeft nu de tijd om een aantal uur te besteden aan het maken van hoog contrasterende kaarten? Het is veel sneller om er een aantal uit te printen. Daarom maakte ik met behulp van canva een aantal mooie zwart/wit kaarten, die je onder aan deze pagina kunt downloaden.

Het is dan nog een kwestie van printen en knippen voordat je baby er naar kan kijken. Dat duurt maximaal 5 minuten.
Is dit nog teveel moeite kun je altijd de prachtige ontwerpen van wee gallery kopen.

gratis hoog contrast kaarten voor baby's

Wanneer de kaarten geprint en geknipt zijn houdt deze ongeveer 20 cm voor de ogen van je baby en kijk hoe je baby reageert. Is je baby al iets ouder dan kan hij de kaart zelf vast proberen te houden.
Ook kun je de kaarten gebruiken tijdens tummy-time. Leg de kaarten op het speelkleed en je baby op je buik. Om het plaatje te kunnen zien moet je baby zijn hoofdje liften.

Download je freebie!

gratis hoog contrast kaarten

Tip voor het printen: Zorg dat je 4 hoog contrast kaarten op 1 pagina print, dan zijn de kaarten een mooie grootte. De witte strepen op de kaarten komen door mijn oude printer. Wanneer je ze zelf print verschijnen ze niet.
Eventueel kun je ze nog lamineren. Ik had nog wat cardsleeves liggen en gebruikten deze om ze te beschermen tegen eventueel kwijl.

Wat vind je van deze activiteit? Speelde jij al met je newborn of was je net als ik voornamelijk bezig met knuffelen?

Veel speelplezier!

Eeb link in deze post is een affiliatelink naar bol.com. Bedankt voor je steun!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.