speeltip cadeautjes uitpakken

Ik ben vandaag 32 geworden! En wie jarig is, mag cadeautjes uitpakken. Daarom een speeltip die heel goed past bij jarig zijn. We gaan namelijk cadeautjes uitpakken (verrassing! was vast niet af te leiden van de titel).

Cadeautjes uitpakken

Benodigdheden: inpakpapier, speelgoed en washitape
Leuk vanaf 9 maanden

Pak wat speelgoed in met inpakpapier en washitape. Ik merkte dat het voor baby’s en jonge dreumessen heel lastig is om plakband los te peuteren. Hierdoor gaat het uitpakken van een cadeautje helemaal niet zo makkelijk en vaak moeten we als volwassenen dus helpen. Daarom pak ik de cadeautjes in met washitape. Dat laat een stuk makkelijker los en daardoor is het uitpakken ook veel makkelijker.

speeltip cadeautjes uitpakken

Het uitpakken van een cadeautje is overigens een hele leuke activiteit die de fijne motoriek versterkt. Bovendien zijn baby’s maar ook dreumessen er een tijdje zoet mee. Het is natuurlijk spannend om te ontdekken wat er onder het papiertje verschijnt.

Extra leuk is het als je bijvoorbeeld favoriet speelgoed van je kindje inpakt of speelgoed dat je een tijdje hebt weggezet en daardoor voor je kindje weer nieuw is.

Meneertje denkt inmiddels dat alle cadeautjes voor hem zijn. Toen zusje geboren werd, kreeg hij van het kraambezoek vaak een klein cadeautje. Maar ook de cadeautjes voor zusje mocht hij uitpakken. In dezelfde periode was hij zelf jarig, waardoor hij weer een hele hoop mocht uitpakken.
Nu ziet hij een ingepakt cadeautje en gaat hij al met zijn armen wapperen van blijdschap en kan niet wachten tot hij ziet wat erin zit.

Hoewel ik mijn verjaardag niet echt vier, heeft manlief wel een cadeautje voor me gekocht. Dat cadeautje wordt zeker weten door meneertje uitgepakt. De 10 minuten die hij daarmee zoet is, zijn mij ook heel veel waard. De teleurstelling dat het cadeau niet voor hem is kopen we wel af met een stukje taart (hoezo loedermoeder?).

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.