Speeltip spinnenweb voor baby

We zijn alweer over de helft met de speeltiptiendaagse. Hoe leuk is dat?
Ik vond het van te voren best spannend, omdat ik niet goed wist of jullie wel op deze tips zaten te wachten. Gelukkig zie ik op instagram vooral heel veel positieve reacties. Thanx voor alle liefde.

Vandaag een speeltip die perfect past bij de herfst. Tenminste de titel dan. We gaan een spinnenweb maken speciaal voor baby’s vanaf 9 maanden en dreumesen. Een leuke activiteit die je ongeveer 5 minuten aan voorbereiding kost en 20 minuten aan speeltijd oplevert.

Spinnenweb

Je hebt nodig een wasmand, wol of touw en verschillend speelgoed van je kindje. Ik gebruikte verschillende sensopatische ballen.

Geschikt om te doen vanaf 9 maanden.

Speeltip spinnenweb

Stop het speelgoed in de wasmand. Knoop het touw kriskras door de verschillende gaten van de wasmand heen, zodanig dat je een spinnenweb krijgt.
Zorg dat er gaten in zitten die groot genoeg zijn om ook het grootste speelgoed eruit te kunnen halen. Maak de gaten ook niet te groot, het moet wel een beetje puzzelen blijven om de spulletjes eruit te halen.

Zet je kindje nu voor de wasmand en laat hem het speelgoed eruit halen. Lukt het jouw kindje om het speelgoed uit het spinnenweb te halen?

Spinnenweb

Ik hou echt van dit soort activiteiten. Ze houden je kindje echt een kwartiertje zoet en dat is zo fijn. Het is zoveel leuker om dat was te vouwen terwijl je, je kindje allerlei blije geluidjes hoort maken dan wanneer hij zijn ontevreden geluidjes maakt.

speeltip baby

Eerlijk deze activiteit was niet heel erg favoriet bij meneertje. Hij was er de eerste keer zeker een kwartier zoet mee, maar de tweede keer vond hij het niet meer zo interessant. Misschien komt het omdat we hem deden terwijl hij in terror sprong 9 zat, of vond hij het gewoon te makkelijk.
Ik ga hem zeker nog proberen wanneer zusje 9 maanden is. Misschien is zij enthousiaster.

Veel speelplezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.