speeltip 5 van de speeltiendaagse

We zijn alweer op dag 5 aangekomen van deze speeltiendaagse. Vandaag speeltip 5 waarin je dreumes dierentuindieren gaat bevrijden.
Het is een activiteit die je nog geen 5 minuten aan voorbereiding treft en waarbij je ook niet minutenlang moet opruimen en poetsen na het spelen. Perfect als je een verveelde dreumes hebt die uitgekeken lijkt te zijn op het speelgoed dat voor hem klaar staat.

Je hebt nodig: speelgoed dieren, plakband, washitape (optioneel) en een tafel of tafelblad.
Geschikt vanaf 12 maanden.

Plak eerst de speelgoed dieren vast met washitape en laat je kindje de dieren weer bevrijden. Plak ze vervolgens vast met plakband en je kindje kan ze nogmaals bevrijden. De washitape is iets makkelijker los te krijgen dan de plakband en daarom goed om eerst eventjes te oefenen.

Iedere keer als er een dier bevrijd is kun je je kindje aanmoedigen door het geluid van het dier te maken. 

Mocht je nog een extra uitdaging willen dan kun je ze ook verticaal opplakken. Je kindje moet ze zo net even anders los maken en dat geeft een extra uitdaging.

verticaal opgeplakt

Het verticaal opplakken was bij ons een groter succes dan het horizontaal opplakken. Toen we ze op het tafelblad hadden geplakt was meneertje binnen 5 minuten klaar. Ik doe toch liever activiteiten die minstens een kwartiertje in beslag nemen. Tijd genoeg om zelf even de vaatwasser uit te kunnen ruimen.
Toen we ze verticaal opplakte was hij er zo een kwartiertje mee zoet. Hij probeerde ze ook zelf steeds terug te plakken. Het geluid van de leeuw deed hij steeds goed na en die van het aapje ook. Zo schattig om te horen.

Wel wil ik je de tip geven om boerderijdieren te kiezen die zijn iets makkelijker na te doen. Ik heb namelijk moeten googlen voor het geluid van een giraf, krokodil en nijlpaard. Wij gebruikten trouwens een mooie houten dierenset van goki.

We hadden veel lol met deze activiteit en het is er zeker één die we in de toekomst nog een aantal keer gaan herhalen. Meneertje vind dieren echt geweldig dus dit was helemaal in zijn straatje.

Heb je zelf nog een leuke speeltip voor een dreumes? Deel deze dan in de reacties.

Veel speelplezier!

In dit artikel vind je een affiliatelink naar bol.com. Bedankt voor je steun!


Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.