De activiteit die ik vandaag met jullie deel is heel goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Hij bevordert voornamelijk de oog-hand coördinatie. Niets is leuker dan spelend leren toch?

Je hebt nodig: een vergiet met grote gaten en pipecleaners (is daar ook een Nederlands woord voor?).
Geschikt vanaf: 12 maanden

Pak het vergiet en doe de pipecleaners in de gaten. Je kunt een pipecleaner ook door een aantal gaten rijgen.
Geef je dreumes het vergiet en laat hem de pipecleaners er weer uit halen. 

Zo simpel is het.


Ik heb geen vergiet met grote gaten en dus deden we deze activiteit tijdens onze vakantie in Hof van Saksen. Daar heb ik hem 3 keer met meneertje geprobeerd en hij leek er erg van te genieten. Hoewel de eerste keer hij het vergiet enkel op zijn hoofd wilde zetten, de tweede keer begreep hij de bedoeling veel beter. En de derde keer was hij er redelijk geconcentreerd mee bezig.

speeltip vergiet schoonmaken

Hij was er zo 10 minuten mee zoet. Precies genoeg om de vaatwasser uit te ruimen en meneertje met een oog in de gaten te houden.
Trouwens je vergiet wordt er niet echt schoon van. De plakhandjes van meneertje zorgde eerder voor een vies vergiet. Die ging dus mooi de lege vaatwasser in!

Gebruiken jullie ook altijd de tijd dat je kindje rustig zit te spelen om huishoudelijke taken te vervullen?

Lees ook: Speeltip 1, Speeltip 2 & Speeltip 3

Veel speelplezier


Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.