speeltip

Moest jij ook een beetje gniffelen toen je deze titel las. Maar de titel geeft in essentie precies aan wat het is. Een speeltip waarbij je kindje van alles in een koker gaat stoppen. Deze speeltip bestaat eigenlijk uit 2 speeltips. Je kunt ze gaan proberen vanaf een maand of 9.

Je hebt nodig: Een grote plastic bus zoals een pringlesbus met 2 plastic deksels, een schaar, een kaartspel en pompoms.

Activiteit 1: Kaarten

Maak een opening in het deksel van de bus zo groot dat er een kaart doorheen past. Nu kan je dreumes de kaarten door het deksel proberen te doen. Doe het de eerste keer zelf even voor. En help als het nog niet lukt.

Speeltip 3 kaarten in koker

Ik kwam er al snel achter dat kaarten nog wat te flexibel zijn voor meneertje en had nog een hoop pasjes (cadeaukaarten etc.) in mijn portemonnee. Ik heb hem toen deze gegeven en dat ging aanzienlijk beter. De kaarten proberen we over een maand gewoon nog een keer.

Tweede activiteit: Pompon

Voor de tweede activiteit knip je een aantal openingen in de deksel van de bus zo groot dat er een pompon doorheen kan.
Zet de pringlesbus neer met de deksel erop, strooi wat pompoms ernaast en leg er ook wat bovenop. Doe de eerste keer voor hoe je de pompoms in de bus kunt krijgen en laat vervolgens je kindje het zelf doen. 

Pompons in koker

Beide activiteiten zijn behoorlijke precisiewerkjes voor je kindje. Raakt je kleintje snel gefrustreerd en wilt het niet lukken, doe dan gewoon de deksel eraf en laat hem dan de kaarten en pompoms er zo in doen. Zeker voor de baby’s die nog geen 12 maanden zijn raad ik je aan eerst dat te proberen voordat je de deksels erop doet. Vaak vinden ze het al leuk genoeg om dingen in een koker te doen.

speeltip 3

Bij ons was de tweede activiteit een heel groot succes. Ik heb beide activiteiten met 13/14 maanden gedaan. De kaarten door het gleufje doen was veel lastiger en daar had meneertje meer hulp bij nodig. Ook raakte hij sneller gefrustreerd, waardoor ik de activiteit al snel aan heb gepast.
De pompons waren een heel groot succes ze hebben 2 weken lang in de woonkamer gelegen en hebben het spelletje in die 2 weken wel een stuk of 10 keer gedaan. Hij werd het ook niet beu en het ging steeds makkelijker. Ook hielp hij iedere keer de pompons allemaal weer op te bergen.

Lees ook: Speeltip 1 & Speeltip 2

Veel speelplezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.