sensory bags

Spelen is voor de aller kleinste eigenlijk niet echt nodig. Toch vind ik het leuk om ook met mijn jongste wat te spelen. Vandaag heb ik daarom een tip voor baby’s vanaf 3 maanden waarbij de tummytime erg belangrijk is. Deze sensorybags kunnen je enorm helpen.

Tummytime  ook wel buikligging genoemd is belangrijk voor de motorische ontwikkeling. Het is belangrijk om dit goed te oefenen zodat later het kruipen ontwikkelt kan worden. Maar eerst moeten de nekspieren getraind worden zodat je baby leert het hoofdje zelf omhoog te houden. Tummytime moet soms gestimuleerd worden. Deze activiteit is daar heel erg voor geschikt.

DIY sensorybags

Je hebt nodig: ziplockbags, ducktape, voedingskleur, water, olie en knutselhartjes

benodigdheden sensorybags

Vul de ziplockbag voor ongeveer een kwart met water. Kleur het water met de voedingskleur. Ik maakte 2 sensorybags de ene met rood, de andere blauw. Bij de rode deed ik er ongeveer een eierdopje olie bij en allemaal knutselhartjes.
Bij de blauw deed ik er enkel de knutselvormpjes in.

Vervolgens plak je de ziplockbag aan alle kanten dicht met ducktape. Zorg ervoor dat de hoeken ook goed dicht zijn. Ik deed er voor de zekerheid nog een ziplockbag omheen en plakte ook deze dicht met ducktape.

sensorybags en tummytime

Je sensorybag is klaar voor het spelen. Leg hem samen met je baby op een boxkleed. Pak eventueel een speciaal kussentje of rol een handdoek op en lig dit onder de armen van je baby. Zo is het voor je baby makkelijker om zichzelf omhoog te houden.

Je kindje kan nu de sensorybag voelen en naar kijken terwijl hij zijn best doet op zijn buik. Het is een mooi sensopatisch spel.


Onze dochter was eigenlijk te jong, om tijdens de tummytime met de sensorybags te spelen, toen ik deze foto’s maakten. Daarna heb ik het nog een paar keer geprobeerd en dat ging beter. Ze toonde meer interesse voor de sensorybag.
We gaan hier voorlopig nog wel een aantal keer mee spelen.

Spelen jullie met je newborn baby? En zoja wat doen jullie dan samen? Ik lees je antwoorden graag in de reacties.

Veel speelplezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.